algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Armengol: «La malaltia es cura als hospitals i als centres de salut, però s'atura als carrers, a cada casa i a cada negoci»

La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, ha expressat l'agraïment en nom de tot el Govern a la ciutadania de les Illes Balears per la seva «entrega, actitud i esperit de cooperació durant el darrer any, marcat per la irrupció de la Covid-19 a la nostra societat».

Durant el seu discurs emmarcat en l'acte del Dia de les Illes Balears que s'ha dut a terme aquest diumenge a la Llotja de Palma, la presidenta ha fet especial esment a la feina del col·lectiu sanitari: «Estau demostrant cada dia el valor de la sanitat pública. La vostra dedicació exemplar fa que ningú no qüestioni la importància dels serveis públics», ha dit la presidenta, tot dirigint-se al col·lectiu de 20.000 sanitaris de les Illes Balears, que avui ha rebut la Medalla d'Or, la més alta distinció que atorga la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. «Tots i totes sabem que aquesta societat ha de continuar millorant un sistema de benestar que arribi a tothom, que tengui cura de tots nosaltres dia a dia», ha continuat la presidenta.

Armengol ha estès el seu agraïment al conjunt de la societat de les Illes Balears, «perquè la malaltia es cura als hospitals i als centres de salut, però s'atura als carrers, a cada casa i a cada negoci». En aquest sentit, ha recordat i ressaltat la labor que han dut a terme tots els col·lectius guardonats avui amb 12 premis Ramon Llull: els treballadors i les empreses essencials; la indústria que s'ha reconvertit durant la pandèmia; els treballadors dels serveis socials, el personal i les persones usuàries de les residències; la comunitat educativa i universitària; el sector de la cultura; el sector primari; les Forces i Cossos de seguretat de l'Estat, l'exèrcit, la Policia Local i la seguretat privada; persones de diferents àmbits que han tramitat ajudes i prestacions; el voluntariat i, finalment, tota la ciutadania de les Illes Balears, que ha estat representada per Leire Pons González, una nina de 7 anys del municipi de Sant Lluís, que ha estat l'encarregada de rebre el guardó en nom de tota la ciutadania.

Durant el seu parlament, la presidenta ha recordat el patiment i el dolor que ha comportat la Covid-19 a les Illes Balears, «un any en què un virus ha segat les vides de 722 persones de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera i ens ha unit en el condol». Així mateix, ha ressaltat les restriccions i els efectes que ha tingut la pandèmia sobre la societat i l'economia de les Balears i que fa que a dia d'avui vegem «els nostres projectes i negocis amenaçats i patim per les nostres ocupacions, per les oportunitats perdudes, per la salut i el benestar de la nostra gent», després de molts mesos de lluita contra un virus cruel «que qüestiona les nostres llibertats i drets, les nostres il·lusions i somnis».

Esperança en el futur

Les paraules de la presidenta de les Illes Balears també han estat d'esperança cap a un futur per al qual «el talent que ahir ens enorgullia continua sent la nostra millor vacuna». Armengol ha posat èmfasi en la unió de la societat: «Aquesta crisi ens ha ensenyat que som capaços d'aconseguir tot el que ens proposam» i hem demostrat que «sabem fer feina plegats, com hem fet cercant sempre solucions consensuades en tots els àmbits» amb l'objectiu d'aconseguir el benestar i el bé comú. «Tots i totes heu demostrat que el millor que som és la nostra suma», ha conclòs, per insistir que la derrota del virus arribarà amb «esforç i coneixement, ciència i resistència» d'una societat que no renunciarà a la prosperitat i la vida.

Finalment, la presidenta ha destacat tres lliçons que durant aquesta pandèmia hem après com a societat. La primera és que hem de seguir el pla traçat abans de la pandèmia per aconseguir una societat més justa, igualitària, amb una economia més diversificada i un model de creixement respectuós amb el medi ambient. La segona és l'evidència de la necessitat de reforçar l'estat del benestar i aprofundir en una economia més redistributiva i justa. La tercera lliçó que ha esmentat la presidenta és que la pandèmia revela les mancances estructurals de la nostra economia, massa dependent d'un sol sector econòmic. En aquest sentit, ha destacat la importància que tendran els fons europeus com a catalitzadors de la diversificació econòmica, la modernització i la transició cap a una societat «més sostenible, igualitària i cohesionada».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per inca, fa mes de 3 anys

Clar que sí, per això tornam a obrir els bars, per a tenir-vos contents i en un mes tenir una quarta onada (no pels propietaris de bars, que ho fan com toca, sinó per la molta de la parròquia que hi va que utilitza els bars per tenir excusa per anar fora mascareta) De veritat no podeu estar 2 mesos sense estar a una terrassa tudant el temps, i fer el que feis allà a la terrassa de casa o balcó parlant amb els veïns a distància????

Valoració:0menosmas
Per tanmateix, fa mes de 3 anys

Per què no mos explica per quina raó a les Balears l'índex de vacunació és el més baix de tot l'estat espanyol?

Valoració:2menosmas
Per Toni2, fa mes de 3 anys

Pasteur versus Béchamp.

Valoració:0menosmas
Per Està llesta, fa mes de 3 anys

Pobra dona, ja només es pot dedicar a fer pena. Efectivament, quina retòrica més penosa.

Valoració:-2menosmas
Per I tant, fa mes de 3 anys

Cuando se tiene el techo de cristal, lo que procede es callarse y escurrir el bulto. ¿De qué habla esta señora si hace solo unas semanas se saltó el toque de queda y pillada "a las puertas de un bar cuando las sombras de la noche envuelven a la ciudad"?.
Otro caso igual, o más sangrante es el del Obispo Taltavull (y no es único). ¿Cómo puede hablar de fraternidad entre los hombres si él ya tiene inoculadas las dos dosis de la vacuna y personas de 80 o más años todavía están a la espera. Siempre habla el que debería callarse.

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente