muy nuboso
  • Màx: 15.46°
  • Mín: 11.41°
14°

El Govern habilita una línia d'atenció telefònica i un web per a informar els ciutadans sobre la vaccinació

El Servei de Salut ha habilitat una nova línia d’atenció telefònica i un espai web per a informar la població que tengui dubtes sobre el procés de vaccinació contra el coronavirus. Es tracta de Vacunacovid (971 221 999), que opera cada dia de la setmana, i de l’espai web vacunacovid.ibsalut.es que s’allotja al web del Servei de Salut.

El principal objectiu d’aquesta línia telefònica és informar els ciutadans sobre els dubtes que puguin sorgir envers el procés de vaccinació: en quin moment han de ser vaccinats, a quin grup pertanyen, què han de fer per inscriure’s, etc... Una altra de les funcions de l’equip que gestiona Vacunacovid és oferir suport al Servei de Salut en les tasques coordinació de la campanya de vaccinació, com ara organitzar les cites de diversos col·lectius o resoldre incidències.

Aquesta línia és operativa de dilluns a dissabte, de les 7 a les 21 h, i el diumenge, de les 8 a les 21 h. Inicialment hi fan feina trenta-dos auxiliars de serveis —en torns de matí i horabaixa de 12 hores—, emperò amb la intenció d’arribar fins als cinquanta. La línia es gestiona per mitjà de l’empresa pública Gestió Sanitària i Assistencial de les Illes Balears (GSAIB).

Actualment, els professionals que l’atenen estan a una nau del Servei de Salut del polígon de Can Valero, tot i que l’emplaçament definitiu serà a la segona planta de l’edifici de la Central de Coordinació (CC-COVID). En aquest espai s’hi concentraran els serveis d’atenció telefònica Infocovid (900 100 971), Infocovid pediàtric (900 700 222) i Vacunacovid (971 221 999).

El Servei de Salut també ha habilitat un espai web on es responen les preguntes més freqüents envers la vaccinació i s’ofereix informació detallada sobre els vaccins (tipus, calendari general, criteris de priorització, primera i segona dosi, detecció d’efectes adversos, etc.). Es resolen diferents dubtes sobre, per exemple, l’eficàcia o la seguretat dels vaccins, el temps d’immunitat o l’obligatorietat de ser vaccinat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.