muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 8.69°
13°

El Tribunal Superior de Justícia anul·la el rescat del Túnel de Sòller

El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha anul·lat el rescat del Túnel de Sóller per part del Consell de Mallorca.

La institució insular ha informat de la sentència núm. 108/2021, de 15 de febrer, de la Sala Contenciós Administratiu del TSJIB que ha desestimat el recurs d'apel·lació interposat pel Consell de Mallorca contra la sentència 128/2020, de 13 de març dictada per Jutjat Contenciós Administratiu número 3 de Palma.

Aquesta sentència de primera instància estimava la demanda presentada per la Companyia Concessionària del Túnel de Sóller i declarava nul el rescat de la concessió que va adoptar el Ple del Consell en 2017.

La sentència de primera instància i la recent del TSJIB posen en qüestió la justificació de l'interès general que va motivar la decisió del Ple del Consell de Mallorca del 2 d'agost de 2017 pel rescat de la concessió de la gestió del Túnel de Sóller, que va comportar la finalització del peatge.

Davant la sentència, el Consell de Mallorca ha considerat que la decisió de declarar la gratuïtat del Túnel de Sóller és «irreversible» i ha insistit que «cal defensar que els ciutadans de Mallorca no hagin de pagar per circular per aquest tram de tres quilòmetres de la xarxa viària de l'Illa».

El Consell ha assegurat que «respecta la sentència encara que no comparteix el seu contingut». Així, ha considerat que la finalització del peatge del Túnel de Sóller en 2017 «estava plenament justificat i que el rescat de la concessió ja va comportar l'abonament d'un preu just» marcat per un peritatge independent i avalat pel Consell Consultiu de Balears, xifrat en 17,4 milions d'euros.

D'aquesta manera, ha comunicat que manté el suport a la decisió adoptada per l'anterior equip de govern, que va actuar «en favor de l'interès general perquè tota la ciutadania pogués gaudir de manera gratuïta del lliure pas per la totalitat de les vies públiques de Mallorca».

Contra aquesta sentència es pot interposar un recurs de cassació, però, com que es tractar d'un recurs extraordinari, el Consell de Mallorca ha recalcat que ha d'estudiar la viabilitat de la seva presentació. Així, ha remarcat que «esgotarà totes les vies possibles i continuarà treballant per a mantenir l'actual estatus de gratuïtat» del Túnel de Sóller.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per guillem, fa mes de 3 anys

Les dretes mai rescataran una concessió rendible. El seu objectiu va quedar clar amb el tren de Sóller, acabava la concessió l'any 2012 i l'any 2010 el Govern de Jaume Mates va regalar a la concessionària una pròrroga de 50 anys.

Valoració:3menosmas
Per Elia, fa mes de 3 anys

Qui hi ha al darrere del concessionari?? Qui pot tenir tanta influència dins del poder judicial??
Si això és un país democràtic, jo sóc la mare Teresa de Calcuta...quin fàstic de país i poder judicial franquista!

Valoració:5menosmas
Per @Idò, fa mes de 3 anys

Molt senzill. Si haguessin esperat al 2019 i a les eleccions haguessin guanyat les dretes, aquestes sense cap dubte haurien allargat la concessió 10 o 20 anys més.

Valoració:6menosmas
Per Idò, fa mes de 3 anys

Mem, quedaven dos anys per recuperar-lo GRATIS. Sempre m'he demanat quina punyetera falta feia fer aquest dispendi. Tot això no és res més que pura política de m... que finalment pagam noltros, el poble, de sa nostra butxaca.

Valoració:4menosmas
Per Magí, fa mes de 3 anys

No podrem a comandar mai a Mallorca, perquè quan no estam a les ordres dels partits centralistes ho estam a les del gobierno o de l'estat. L'autonomia és un miratge en un sistema descentralitzat controlat des de l'altiplà. Mentrestant els nostres governants, els de l'autonomia, ens fan creure el que els convé a ells i a l'estat, tot depenent del que diuen les enquestes d'opinió.

Valoració:7menosmas
Per Fa mala olor, fa mes de 3 anys

Qui se´n beneficia? Per què els jutges no volen que es rescati? Per què?

Valoració:7menosmas
Per Almanco que no li diguin democràcia, fa mes de 3 anys

Esta vist, que els jutges estan per damunt dela altres dos poders i que desfan les seves decisions, si així els ho manen les dretes.
Ergo, governa una dictadura.

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente