algo de nubes
  • Màx: 17.07°
  • Mín: 9.93°

Demanen que s'arxivi el concurs per a implantar un segon centre d'emmagatzematge de ciment al Port d'Alcúdia

El GOB i Salvem el Moll han presentat al·legacions al concurs per a l'explotació d'un centre d'emmagatzematge i distribució de ciment en el Port d'Alcúdia i han demanat que el seu arxiu.

Segons han apuntat les entitats, la documentació de l'expedient de referència de l'Autoritat Portuària (APB) no avalua la necessitat econòmica, social i portuària que justifiqui la necessitat d'implantar un nou centre d'emmagatzematge i distribució de ciment en la zona.

Segons han argumentat, l'APB segueix l'interès de Cemex sense valorar si s'acredita o no la «necessitat objectiva d'implantar més sitges i si responen a l'interès general o fins i tot interès purament empresarial».

Aquesta falta de justificació, han afegit, hauria de suposar que el Consell d'Administració a deixàs sense efecte el concurs i arxivar l'expedient. A més, han indicat, no s'ha estudiat la potencialitat de càrrega de les sitges existents en els ports de Palma i Alcúdia en relació a la capacitat de descàrrega dels vaixells cimenters i les simultània descàrrega en camions per a transportar el producte a centres com la fàbrica de ciment de Lloseta, actualment inactiva.

El GOB i Salvem el Moll defensen que el principi de bona administració no ha d'implicar «anar a remolc» de la iniciativa privada sinó d'optar per una planificació estratègica.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.