cielo claro
  • Màx: 22.32°
  • Mín: 10.35°
21°

Els usuaris de les residències de Mallorca ja podran sortir dels centres des d'aquest diumenge

Els usuaris de les residències o habitatges supervisats per a la gent gran podran reprendre les sortides del centre a partir d'aquest diumenge. | Consell de Mallorca

Els usuaris de les residències o habitatges supervisats per a la gent gran podran reprendre les sortides del centre a partir d'aquest diumenge després que la Conselleria de Salut hagi modificat les restriccions davant la millora de la situació sanitària a Mallorca.

Segons ha informat el Consell de Mallorca aquest dissabte, la direcció insular de Gent gran de l'Institut Mallorquí d'Assumptes Socials (IMAS) ha comunicat a primera hora d'aquesta jornada la modificació publicada en el BOIB a les direccions dels centres residencials de la xarxa assistencial de l'illa (residències públiques i privades).

Aquesta mesura afectarà les sortides dels residents, que fins ara només estaven autoritzades si eren terapèutiques i sempre que estiguessin acompanyats per un treballador del centre. A partir d'aquest diumenge es permetran les sortides amb o sense pernoctació dels usuaris autònoms o acompanyats d'un familiar en cas dels que necessitin assistència.

Els residents podran sortir sempre que hagin rebut formació sobre les mesures d'higiene i seguretat i estiguin en condicions d'entendre-les i poder-les complir. La persona usuària o el seu tutor legal, familiar o referent que es faci càrrec de la seva cura, haurà de signar una declaració responsable amb el compromís de complir les mesures sanitàries corresponents al nivell d'alerta vigent a la unitat territorial durant tot el temps que duri la sortida.

El temps que la persona romangui fora del centre, haurà de seguir totes les mesures de seguretat dictades per a la població general, com per exemple l'ús de màscara, mantenir la distància de seguretat, la rentada de mans freqüent i ventilació de les zones tancades, així com totes aquelles que estiguin establertes quant a nombre de persones en reunions socials i trobades familiars, limitació de persones de diferents nuclis familiars, etc.

Quan es produeixin sortides amb pernoctació superior a 72 hores, abans que la persona usuària torni al centre haurà de sotmetre's a una prova PCR i no podrà tornar a ingressar a la residència fins que no tingui un resultat negatiu o superi la malaltia en cas que sigui positiu.

Quant a les visites, es mantindran les mateixes mesures que s'aplicaven fins ara. Els residents podran rebre una visita d'una persona al dia d'un màxim d'una hora i amb supervisió del personal de la residència, sempre que en el centre no hi hagi cap brot actiu i es respectin totes les mesures de seguretat i higiene.

No es permetran, no obstant això, visites ni sortides a residents o visitants que hagin estat en contacte estret amb una persona amb Covid-19, que tinguin la malaltia o presentin símptomes. L'IMAS, com a membres de l'equip de coordinació sociosanitària, farà costat als centres residencials i vigilarà el compliment de les noves mesures.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.