nubes dispersas
  • Màx: 14.99°
  • Mín: 7.61°
14°

La Conselleria d'Educació pretén eliminar el requisit de català al professorat del Conservatori i de l'ESADIB

La Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca del Govern prepara una Ordre de modificació de l’Ordre del conseller d’Educació i Universitat de 8 de març de 2018 per la qual es fixen les titulacions que cal tenir per fer classes de i en llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, a l’ensenyament reglat no universitari, se n’estableixen les equivalències, es defineix el Pla de Formació Lingüística i Cultural (FOLC), es regulen les condicions de l’exempció de l’avaluació de la llengua catalana i literatura en ensenyaments no universitaris i es determinen les funcions i la composició de la Comissió Tècnica d’Assessorament per a l’Ensenyament de i en Llengua Catalana.

I com passa massa sovint en normativa lingüística, a cada bugada es perd un llençol. En aquest cas, el darrer esborrany amb el qual treballa la Conselleria, que es pot consultar al portal 'Govern Obert', incorpora una 'Disposició addicional única' sobre el 'Règim aplicable als Ensenyaments Artístics Superiors' que elimina el requisit de coneixement de la llengua catalana que tenen la resta de docents de les Illes Balears.

La 'Disposició addicional única' diu, textualment: «El règim específic aplicable, en matèria de capacitació en llengua catalana, en la selecció del professorat del Conservatori Superior de Música i Dansa i de l’Escola d’Art Dramàtic de les Illes Balears serà l’establert, si és el cas, en els reglaments d’organització i funcionament acadèmic d’aquests centres d’ensenyament», la qual cosa vol dir que si es publica l'Ordre tal i com està redactada actualment, el professorat del Conservatori i de l'ESADIB no seria tractat com la resta de docents que depenen de les institucions de les Illes Balears i no es regirin pel règim general, que incorpora el requisit de coneixement de català i quedaria «si és el cas», en mans de la direcció del centre que és qui fa el reglament d’organització i funcionament acadèmic d’aquests centres d’ensenyament.

Un altre llençol perdut... o dos: es perd l'oportunitat de regular adequadament el requisit lingüístic per al professorat de música i arts escèniques i s'obre la possibilitat d'eximir del requisit també al personal fix.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pi, fa mes de 3 anys

Ben fet:)

Valoració:-9menosmas
Per en què quedam, fa mes de 3 anys

així baixam dos graons. I que no s´havia de pujar ?
En què quedam ? Tal cosa no és normal ni consensuada.

Valoració:5menosmas
Per Pepet, fa mes de 3 anys

Això és intolerable!
El professorat ha de fer les classes en català, que per al això és la llengua pròpia de les Illes Balears.
Aquesta és la política de desprotecció de la llengua catalana del PSOE.
Se la van carregant a poc a poc (que se noten los efectos sin que se note el cuidado), perquè d'avenços reals fa moltissim de temps que no en sentim a xerrar.



Valoració:8menosmas
Per Guillem, fa mes de 3 anys

Així NO! El català obligatori per tot! Si la teva llengua no ho és a la teva terra, doncs ja em diras...

Valoració:8menosmas
Per poligonera, fa mes de 3 anys

Quin drama¡¡ ja ja.

Valoració:-8menosmas
Per Vergonya!, fa mes de 3 anys

Aquest conseller pareix del PP o de Ciudadanos. A la darrera legislatura, el que s'havia guanyat amb escreixos tenit la conselleria d'Educació, per tota la lluita que va dur a terme durant la legislatura del Govrrn de Bauzá i per tots els seus afiliats i simpatitzants martiritzats, era MÉS. Però el PSOE se va voler quedar Educació si o si, posant com a conseller a un lliberal, que enlloc de dotar a les escoles públiques de tots els recursos que la dreta li havia robat, per donar los a les escoles privades amb concert, se va dedicar a "invertir" més doblers en aquestes mateixes escoles privades amb les despeses a càrrec dels contribuents, equiparant a uns docents que ningú sap com s'han contractat ni quins estudis tenen, als docents funcionaris que han passat una oposició.
I si aquesta ja era mala de païr, ara fa aquesta altra, que encara és més greu.
Si se pensa que amb aquestes decisions tan poc socialistes i pròpies de la gent que no estima la nostra cultura, la gent que segueix el. seu partit seguira votant al PSOE i que a sobre, també tindrà els vots de molta gent de les dretes, me pareix que va ben equivocat

Valoració:8menosmas
Per Obvi, fa mes de 3 anys

Idò no els voteu!

Valoració:10menosmas
Per Lluís, fa mes de 3 anys

Proveu d´eliminar el requisit de la llengua castellana.

Valoració:7menosmas
Per Tià, fa mes de 3 anys


És gros, que sempre hàgim d'estar esquena-a-paret, a la defensiva, davant els intents dels polítics de ferir (si pot esser de mort) la nostra llengua.



Això no pot continuar així. Haurem de mirar què feim. I ja sabem què és, que hem de fer.



Fora aquesta paparra que duim aferrada.

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente