lluvia ligera
  • Màx: 15.4°
  • Mín: 7.22°
10°

El poliesportiu Germans Escales de Palma, l’hipòdrom de Manacor i el poliesportiu Mateu Canyelles d’Inca, entre els punts de vacunació massiva contra la Covid-19

La Conselleria de Salut i Consum ha iniciat les converses amb diversos ajuntaments i els consells insulars per planificar la instal·lació de diversos punts de vacunació massiva contra la Covid-19. Alhora, els tècnics del Servei de Salut han començat a avaluar les diferents propostes. Així ho ha explicat la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, durant la compareixença voluntària en el Ple del Parlament, on ha donat compte de la gestió sanitària contra la pandèmia de Covid-19.

De moment, es preveu que el poliesportiu Germans Escales i l’Hospital Son Dureta, a Palma, el poliesportiu Mateu Canyelles d’Inca i l’hipòdrom de Manacor acullin línies d’equips de vacunació d’atenció primària. A Eivissa, els tècnics del Servei de Salut han d’avaluar dues possibles ubicacions: el recinte de Fires, Congressos i Esdeveniments o el poliesportiu Es Pratet de la ciutat d’Eivissa. A Menorca, els tècnics avaluen el Recinte Firal de Maó i la sala polivalent del centre sanitari Canal Salat, a Ciutadella. Quant a Formentera, la Conselleria continua en converses amb el Consell de l’illa per acabar de perfilar la ubicació del dispositiu.

Per a l’aplicació de les dosis es crearan 58 equips de vacunació, cadascun format per una infermera administradora, 1 per al registre i incidències dels pacients i 1 TCAE (tècnic en cures auxiliars d’infermeria). Així mateix, també està previst que hi hagi 6 infermeres coordinadores i 1 infermera coordinadora general. En total, un dispositiu format per 181 sanitaris, que es podrà adaptar en funció de les necessitats.

Patricia Gómez ha explicat que el procés de vacunació s’accelerarà a partir d’ara. Les Illes Balears rebran des d’aquesta setmana i fins a principis de març devers 84.000 dosis de vacunes: Pfizer té previst enviar-ne 30.000; Moderna, 9.800, i AstraZeneca -la darrera en aprovar-se per part de l’Agència Europea del Medicament- n’enviarà 43.800 dosis. En aquest sentit, la consellera de Salut i Consum també ha explicat que el proper mes de març es començaran a rebre quantitats més importants, ja que és molt possible que hi hagi noves vacunes en el mercat i que els fabricants actuals incrementin la producció.

La consellera, en la seva compareixença parlamentària, ha explicat que fins al dilluns passat s’havien aplicat 36.700 dosis, la pràctica totalitat de les vacunes rebudes per part del Ministeri. El procés de vacunació podrà continuar aquesta setmana, després que arribàs part de la partida setmanal compromesa per Pfizer, i que es completarà aquesta setmana amb més vials de Moderna i AstraZeneca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.