algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

L'STEI considera que la proposta d'Acord Marc de legislatura d'Educació és «molt millorable»

L'STEI Intersindical ha apuntat aquest dilluns que la proposta d'Acord Marc de legislatura de la Conselleria d’Educació és «molt millorable». Així s'ha expressat el sindicat després de la sessió de la Mesa Sectorial, en la qual el conseller Martí March ha presentat la proposta d’Acord marc de legislatura per al sector d’ensenyament públic.

L’STEI ha valorat de manera positiva que a la fi el document es donàs a conèixer, ha manifestat que vol un «acord ambiciós» i ha expressat que hi trobava a faltar la referència a la necessitat de recuperar els augments del 2% del 2020 i del 0,9% previst per a enguany.

Un dels punts que el sindicat considera més poc clars és la referència als interins sine die: això és que quan un interí obté una plaça ha de romandre en aquesta destinació mentre no l’ocupi un funcionari amb més drets administratius, un fet que genera molts dubtes.

En relació al personal interí, ha recordat la sentència del TJUE del 19 de març de 2020 que estableix, per a la gent interina contractada en frau de llei, o bé la fixesa en el lloc de feina o bé una indemnització. També ha demanat canvis en el model d’accés a la funció docent, ja que l’actual és del tot obsolet. Mentre aquesta modificació no arriba, ha reclamat que les proves de les oposicions no siguin eliminatòries.

Per altra banda, han assenyalat que encara hi ha punts de l’acord de 2015 pendents com la reducció horària per als majors de 55 anys, el cobrament de l’estiu per al professorat interí que ha fet cinc mesos i mig de feina o la reducció lectiva al cos de secundària en 18 hores setmanals.

El sindicat ha reclamat la inclusió en l’acord de la reducció horària del cos de mestres a 23 hores lectives setmanals, la recuperació de les llicències per a estudis, l’actualització dels ajuts del Fons Social i la recuperació de les prestacions d’orfandat i viduïtat i una solució per al professorat tècnic de formació professional sense titulació universitària. També ha insistit en afegir la rebaixa de les ràtios, com una qüestió imprescindible per a la millora del sistema educatiu.

Finalment, l’STEI Intersindical ha fet esment de la necessitat de posar en marxa un procés d’equiparació retributiva amb els funcionaris de la Comunitat autònoma que tenen carrera professional.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.