muy nuboso
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°
10°

Gairebé tots els pobles de Mallorca s'agermanaran, aquest diumenge, en una cadena d'actes per commemorar els 500 anys de les Germanies

Aquest diumenge, 7 de febrer, es compliran 500 anys del començament de la revolta de les Germanies i des de la Comissió Cívica que coordina la commemoració d'aquesta efemèride durant tot l'any 2021 es prepara una acció simbòlica que consisteix en impulsar la lectura del manifest commemoratiu al màxim nombre possible de pobles de Mallorca.

La proposta, atesa la situació de pandèmia, serà forçosament senzilla, però amb un gran valor simbòlic: agermanar tots els pobles de l'illa. Dues persones de cada poble, a un lloc emblemàtic del seu municipi, llegiran el Manifest de Germania 500, durant el matí i migdia de diumenge dia 7.

De moment, ja hi ha lectures organitzades (en alguns casos amb el suport dels respectius ajuntaments o entitats socials i d'altres a iniciativa privada) a la immensa majoria de municipis.

La llista dels pobles

Els pobles on ja hi ha organitzada la lectura del manifest són: Alaró, Alcúdia, Algaida (també Randa), Andratx, Artà, Binissalem, Bunyola, Campanet, Campos, Capdepera, Costitx, Esporles, Felanitx, Inca, Lloseta, Llubí, Llucmajor, Manacor, Mancor, Maria de la Salut, Marratxí, Montuïri, Muro, Palma(també Marivent-Cala Major, Sant Jordi, Son Sardina), Petra, Pollença, Porreres, Puigpunyent, Sa Pobla, Sant Joan, Santa Margalida, Santa Maria, Santanyí (també Calonge), Selva (també Biniamar), Sineu, Sóller i Vilafranca.

Crida a completar el mapa

La Comissió Cívica fa una crida a organitzar lectures del Manifest als municipis on encara no n'hi ha de concretada,

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.