algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

'Resistencia Balear' intenta fer passar una protesta il·legal per una acció solidària a la plaça Major de Palma

EuropaPress

La Policia espanyola ha impedit aquest dimecres una activitat organitzada per l'autodenominada 'Resistència Balear' a la plaça Major de Palma, en la qual anaven a participar més de 200 persones, segons el balanç provisional de la Policia.

L'acte, convocat en públic com un repartiment d'aliments i productes de primera necessitat, era en realitat una concentració de protesta encoberta com s'ha pogut veure en alguns canals vinculats al moviment. Maniobra que recorda preocupantment a les estratègies dels neonazis de l'Hogar Social Madrid o España 2000.

En aquest sentit, la Delegació del Govern espanyol a les Balears no havia rebut cap comunicació per a fer una concentració. La plataforma tampoc no tenia permís per a distribuir aliments o col·locar una parada a la plaça. A més, actualment les reunions de no convivents estan totalment prohibides a Mallorca pel nivell 4 d'alerta sanitària. Per aquests motius, la policia ha impedit dur a terme l'acte.

Els agents han blocat els accessos a la plaça Major i han indicat als organitzadors que si duien a terme l'activitat procedirien a identificar els participants per a imposar possibles sancions.

Com es pot veure a diferents imatges fetes públiques per la mateixa organització a les xarxes socials, l'acte estava convocat i hi esperaven milers de persones. Cosa que comporta sanció segons el Decret 14/2020 que diu que les persones que hagin organitzat o comercialitzat esdeveniments que haurien implicat aglomeracions seran considerades infractores, encara que no s'hagin duit a terme perquè l'Administració ho hagi impedit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per antifa, fa mes de 3 anys

Aquests volent ser colono´s esdevenen paràsits sense cap valor afegit, eterns aspìrants a medalles franquistes inexistents per a ells. Una vocació caduca i desagraïda dins d´espaÑa, veritat que sí?

Valoració:3menosmas
Per M, fa mes de 3 anys

Aquests tenen tant de balears, com jo tenc d'esquimal.

Valoració:20menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente