nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Les botigues virtuals illenques incrementen un 171% les seves visites arran del tancament de la restauració

La Direcció General d'Innovació, a través de la Fundació Bit, va posar en marxa aquest directori el març de 2020. | CAIB

El directori de comerç electrònic de les Illes ha vist incrementada la seva activitat fins a un 171% d'ençà de les noves restriccions a la restauració fixades des del passat 13 de gener i emmarcades en el nivell 4 d'alerta sanitària.

De fet, tal com ha informat aquest dissabte el Govern, de llavors ençà, les categories més visitades a la web https://botiguesvirtuals.fundaciobit.org/ són les de 'Restauració' a domicili i per endur, que inclou bars i restaurants, i la de 'Menjar i Beure', amb comerços que venen alimentació i beguda.

El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, s'ha mostrat aquest dissabte satisfet per aquestes dades. «Són unes dades que demostren que la feina feta per donar visibilitat digital als comerços de les Balears i, així pal·liar part dels efectes derivats de les restriccions propiciades per la pandèmia, ha donat els seus fruits», ha dit.

La Direcció General d'Innovació, a través de la Fundació Bit, va posar en marxa aquest directori el març de 2020. L'objectiu va ser convertir-lo en una eina de negoci alternatiu per als comerços que hagueren de tancar al públic per mor del confinament. Alhora, però, també ha servit per «fomentar el procés de digitalització del sector i promoure el consum electrònic de Km0.

Segons han explicat les autoritats, en 10 mesos en funcionament, la web ja ha rebut més de 262.000 visualitzacions. Una dada que ha propiciat que de cada vegada siguin més els comerços inscrits al directori. De fet, ara per ara, compta amb un total de 666 empreses. D'aquestes, 441 són de l'illa de Mallorca; 153, de Menorca; 69, d'Eivissa; i 3, de Formentera.

Segons Yllanes, «amb l'increment de les compres en línia, ha quedat palès que els negocis que millor estan fent front a la crisi derivada de la Covid-19 són els que presenten un millor nivell de digitalització». «Aquest directori és una manera més d'acompanyar les pimes en el procés per adaptar la seva activitat comercial al comerç electrònic», ha sentenciat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.