muy nuboso
  • Màx: 17.98°
  • Mín: 8.99°
14°

Mallorca comença a «doblegar la tercera onada» però Salut demana «no ser triomfalistes»

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha informat que Mallorca «consolida la disminució de la incidència a 14 dies» de Covid-19, de manera que es pot pensar que es comença a «doblegar la tercera onada», si bé «les xifres són molt elevades i no cal ser triomfalistes».

Així s'ha expressat Gómez durant una roda de premsa en què ha detallat que la incidència a Mallorca se situa en 379 casos per cada 100.000 habitants; a Menorca és de 470 casos; de 2.234 a Eivissa, i 1.205 a Formentera. En el conjunt de les Balears la incidència és de 648,8 casos per cada 100.000 habitants, per sota de la mitjana de l'Estat -que està en al voltant de 900 casos-.

El portaveu del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties Infeccioses de les Balears, Javier Arranz, ha precisat que la incidència a set dies constata la «tendència clara» de «desacceleració» a Mallorca. La xifra d'incidència de 379 casos és de les millors que s'han tengut des de fa força temps a Mallorca, si bé la situació encara és inestable per zones bàsiques de salut.

Per això, Arranz ha insistit que no es poden deixar d'adoptar mesures restrictives tot i la millora. A Menorca també s'observa certa desacceleració i a Eivissa un poquet d'estabilitat -mentre que les xifres d'incidència a Formentera són molt variables causa de la seva mida-.

La taxa de positivitat en la darrera setmana ha estat del 8,8% a les Balears. Arranz ha recordat que en setmanes anteriors es varen assolir taxes al voltant d'un 15% de proves positives. Per illes, la taxa és de el 7% a Mallorca, 6,9% a Menorca, 12% a Eivissa i 17% a Formentera.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.