cielo claro
  • Màx: 19.4°
  • Mín: 9.32°
19°

Intervenen la residència de gent gran Sor Maria Rafela i la Residència de l’Hospital de Llevant

La Conselleria de Salut i Consum ha ordenat la intervenció de la residència de gent gran Sor Maria Rafela i la Residència de l’Hospital de Llevant després que s’hagin detectat dos brots que a dia d’avui afecten 17 usuaris i 4 professionals positius i després que en les visites successives que l’equip del Servei de Salut ha fet als centres s’hagi constatat que les mesures que s’han adoptat no han aconseguit frenar la propagació de la Covid-19.

Pel que fa a la residència de gent gran Sor Maria Rafela, ubicada a Campos, a dia d’avui el brot afecta 7 usuaris, tots hospitalitzats, i 2 treballadors. Els altres 15 usuaris romanen aïllats al centre. Cal recordar que aquesta residència va rebre la primera dosi de la vacuna el dia 5 de gener i el brot es va detectar dia 7, quan un treballador va donar positiu en un cribratge programat.

Quant a la Residència de l’Hospital de Llevant, té 10 usuaris positius, tots hospitalitzats i dos treballadors positius. Altres 41 residents romanen aïllats. Aquesta residència va rebre la vacuna dia 7 de gener i el brot es va detectar en un cribratge rutinari que es va fer el dia 17.

Professionals de la Subdirecció d’Atenció a la Cronicitat s’han desplaçat a les residències per a avaluar la situació de les persones afectades i garantir una assistència adequada, i també per donar suport a la direcció en la implementació dels plans de contingència i en la sectorització dels centres, per posar en marxa circuits d’atenció i per dur a terme formació in situ als treballadors que hi fan feina, sobretot en el que fa referència a l’ús d’equips de protecció individual, desenvolupament de nous circuits, delimitar zones netes i brutes, etc.

Així mateix, la Conselleria de Salut i Consum ha considerat oportú dictar una resolució per intervenir, durant 20 dies, el control de la gestió sanitària assistencial en relació amb tots els processos relacionats amb la Covid-19 dels centres de serveis socials de caràcter residencial.

Cal recordar que el Govern ha intervengut fins ara 14 residències per a gent gran des de l’inici de la pandèmia. Durant la segona onada han estat Bell Entorn, Sèniors Inca (dues vegades), DomusVi Can Carbonell, DomusVi Santanyí, la residència de l’Hospital de Llevant (dues vegades), la residència Reina Sofia, Es Ramal, Sant Lluís, Sèniors Pollença, DomusVi Alcúdia, Fontsana i Sor Maria Rafela. Durant la primera onada varen ser Oasis i DomusVi Palma.

Així mateix, també s’han intervengut tres residències de persones amb discapacitat, totes tres durant la segona onada: Amadiba 325, Sa Nova Residència del Patronat Joan XXIII (Inca) i Vuit Vents (Aspace).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.