algo de nubes
  • Màx: 17.07°
  • Mín: 9.88°
10°

CCOO denuncia les condicions «intolerables» en què es desenvolupa la tasca docent a les Balears

El sindicat CCOO ha alertat aquest dijous de les condicions «intolerables» en què es desenvolupa la tasca docent per culpa de la falta de previsió a l'hora de solucionar dificultats que estaven previstes, en relació a les temperatures que s'estan registrant en els col·legis de les Illes.

L'organització sindical ha explicat que la necessitat de ventilar les aules en ple hivern per a prevenir els contagis està generant «temperatures no aptes» per a la salut tant dels alumnes com dels treballadors dels centres escolars.

Segons han indicat, entre les 08.00 i les 20.00 hores s'han registrat temperatures mitjanes d'11 graus, lluny de l'interval tèrmic recomanat.

El sindicat ha alertat que s'incompleix el que marca la legislació en matèria de condicions ambientals en els llocs de treball.

En aquest sentit, CCOO ha reclamat que totes les aules disposin de mesuradors de CO₂, termòmetres, aparells de purificació d'aire portàtils amb filtre HEPA H13 així com les eines necessàries per a valorar les condicions de salubritat en relació a temperatures i Covid-19.

El sindicat ha demanat igualment que es faci un esforç per a mantenir les calefaccions dels centres educatius enceses per a garantir «una temperatura mínima acceptable».

Segons han assenyalat, la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca no pot deixar d'assegurar els recursos econòmics necessaris per a aquesta qüestió i si les empreses o les administracions no poden afrontar aquestes inversions, ha de plantejar-se la possibilitat de tancar els centres en els quals les condicions «no s'ajustin al que determina la legislació».

En definitiva, des de CCOO han considerat que les orientacions i les recomanacions donades des de l'Administració són «insuficients» i que la solució definitiva és «l'augment de la inversió en el sistema educatiu».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Claro que sí, guapi, fa mes de 3 anys

Profesores sindicados quejándose por algo.
Lo nunca visto.
Momento histórico.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente