nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 6.86°

'Jo també vull ser científica', un concurs per fomentar les vocacions científiques entre les nines

La Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca, mitjançant la Direcció General de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa i a través del CEP IBSTEAM, ha convocat el concurs escolar 'Jo també vull ser científica' per commemorar l'11 de febrer, Dia internacional de la Dona i la Nina a la Ciència. Amb la col·laboració de IBDona, Convivexit, Casio, Emaya i la Plataforma 11F Balears.

Es tracta d’un concurs de vídeos escolars amb l’objectiu de posar de relleu el paper de la dona en la ciència i de fomentar les vocacions científiques entre les nines. Per això, els participants hauran d’elaborar un anunci adreçat a conscienciar el públic de l’existència d’una bretxa de gènere en els camps científics i de motivació de les noves generacions.

Tots els centres hi poden participar amb els seus vídeos

El concurs està adreçat a tots els centres educatius de les Illes Balears que es podran presentar en grups de 3 alumnes, els quals crearan els seus vídeos per optar als premis del concurs. Els participants es dividiran en dues categories, una d’infantil i primària i una altra per secundària, batxillerat i formació professional (bàsica i de grau mitjà).

Els vídeos hauran de complir uns requisits com que la seva durada màxima ha de ser de 2 minuts o que han de ser originals i d’autoria pròpia dels participants.

El grup guanyador de cada categoria rebrà un taller STEAM de robòtica i impressió 3D per tota la seva classe, una visita al centre on treballen les científiques del jurat, una tauleta per cada membre del grup així com, una calculadora científica i un lot de llibres.

Els centres educatius poden presentar els seus vídeos fins el proper 8 de febrer. Per a més informació es pot consultar la web http://ibsteam.caib.es/11f2021/.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.