muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

2021, un Sant Antoni distòpic: completes telemàtiques, dimonis virtuals i gloses confinades

Com si es tractàs d'un mal son distòpic, el 2021 s'haurà de celebrar una revetla de Sant Antòni radicalment distinta a la pròpia essència de la festa.

Una festa celebrada des de temps immemorials a Mallorca, on les multituds, la festa al carrer fins ben entrada la matinada i el contacte físic dels participants són elements intrínsecs. Enguany a causa de la pandèmia que patim les restriccions sanitàries obliguen a suspendre la immensa majoria dels actes habituals i a mantenir els més essencials d'una manera gairebé simbòlica.

El Sant Antoni 2021 vendrà marcat per unes celebracions que s'hauran de celebrar en la intimitat del nucli familiar o a través de les xarxes socials.

Sa Pobla

El Sant Antoni Pobler es viurà a les xarxes socials. Les completes del dissabte es retransmetran per les xarxes socials a les 19.00 hores. El Col·lectiu Sa Negreta promou, aquest dissabte, una Glossada virtual dividida en dos actes que es retransmetrà per les xarxes socials. També es farà el tradicional ball dels Caparrots que s'enregistrarà en vídeo. El concert de Sant Antoni de la Banda i Escola de Musica de sa Pobla, serà retransmès per les xarxes el dissabte a les 16.30 hores. L'Ajuntament també promou la tercera edició de les 'Gloses per la Igualtat'

Manacor

Per primera vegada des de 1854 Manacor no viurà les festes tradicionals al carrer. Les completes seran a porta tancada, tan sols hi seran presents els capellans, el cor i la banda de música. Es podran seguir telemàticament en directe aquest dissabte a les 19.30 hores. Per a recordar els moments amb més intensitat de la festa hi haurà coets en moments puntuals, com la sortida dels dimonis de cas Baciner el dissabte a les 14.15 hores o l'encesa del primer fogueró el mateix dia a les 20 hores. També hi haurà el repic de campanes a les 14.30 hores com a símbol de la festa.

Muro
Els Dimonis de l'Ajuntament faran el seu Ball dels Tres Tombs a través d'un programa especial d'IB3 TV en un espai singular, l'interior de la pedrera de son Morey. Acompanyats per Sant Antoni, la banda de música Unió Artística Murera i els Xeremiers, serà possible gràcies a que va ser enregistrat dies enrere. El diumenge, dia del patró, també hi haurà una missa.

Artà

Enguany no se celebra Sant Antoni a Artà i l'ajuntament recorda la necessitat de complir amb les restriccions imposades pel Govern en matèria sanitària per a frenar la pandèmia. Durant aquests dies s'han fet petites activitats, com la divulgació d'un conte infantil, per a no perdre l'esperit festiu. Les completes, a les 19.30 hores, podran seguir-se a través d'IB3 Televisió.

Son Servera

Es culminarà la iniciativa de l'artista serverí Sath i l'Ajuntament que es va presentar el 13 de gener, i que forma part del projecte «Color Millor» que es va iniciar l'any 2018 a la zona costanera com un atractiu turístic més i que s'ha anat expandint també per l'interior del municipi.

La pintura, que es troba ubicada al carrer Cos, representa en 24 imatges una seqüència del primer ball de la festa de Sant Antoni. Les imatges aniran rotant per crear la sensació de moviment en un vídeo que es podrà veure a través d'un codi QR que es col·locarà en una placa al costat del mural i el completarà perquè en un clic tothom es pugui traslladar al moment màgic del primer ball.

L'obra s'acabarà oficialment el dia 16 de gener, quan des de les xarxes municipals es podrà veure el resultat en l'audiovisual que recollirà la seqüència de dibuixos amb la música santantoniera i que serà el vídeo que es veurà accedint al QR del mural.

Capdepera

L'Obreria de Sant Antoni i l'Ajuntament de Capdepera han organitzat una sèrie d'actes virtuals perquè cada veí pugui celebrar a ca seva el seu particular Sant Antoni. Aquest dissabte, dia de la revetla, els dimonis realitzaran un pregó a través del canal de youtube i també hi haurà actuació de la banda de música.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.