algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

L'STEI sol·licita una Mesa per a tractar la integració del professorat d'FP dins el cos de secundària

L'STEI Intersindical ha sol·licitat aquest dijous una Mesa Sectorial per a tractar la integració del professorat tècnic d'FP dins el cos de secundària. «Tal com prescriu la disposició addicional onzena de la recentment aprovada LOMLOE, el professorat tècnic de formació professional s’ha d’integrar dins el cos de secundària i, per tant, dins el Grup A1 d’escales per a funcionaris públics segons l’EBEP».

En aquest sentit, han explicat que es tracta d'una «reivindicació històrica» des de la LOGSE de l’any 1990 i una passa més cap a «l’assoliment del cos únic docent, reclamat per l’STEI Intersindical des de sempre».

«La nova llei d’educació, a més, atorga a les comunitats autònomes la regulació d’aquesta disposició i la posada en marxa de tot allò que calgui per a fer efectiva l’assimilació del professorat tècnic de formació professional dins el cos de secundària».

L’STEI Intersindical considera que amb aquesta mesura es pot posar fi a una situació de greuge laboral i retributiu d’un col·lectiu que durant molts anys ha impartit docència al mateix nivell que els seus companys de secundària, amb un bagatge de coneixements en l’àmbit pràctic dels mòduls professionals molt necessari per a la bona qualitat dels ensenyaments de la formació professional.

La proposta de l’STEI Intersindical és, fins i tot, anar més enllà del redactat de la LOMLOE i fer efectiu que els docents de secundària i els del cos de professorat tècnic d'FP s’unifiquin en un sol cos, per evitar, per exemple, greuges a aquelles persones tècniques que no disposen d’una titulació universitària. «Cap persona amb experiència docent com a professor tècnic es pot quedar sense feina».

Per això, el sindicat ha registrat una instància adreçada al conseller Martí March en què sol·licita una Mesa Sectorial per a tractar totes aquestes qüestions i la seva aplicació com més prest millor, tan bon punt entri en vigor la LOMLOE el proper 19 de gener.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.