algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

L’STEI s'oposa a la supressió de places dels centres d'adults: «Són un element essencial per a la segona oportunitat»

L’STEI Intersindical ha expressat aquest dimecres «desacord i preocupació» després d’haver rebut informació dels centres d’educació de persones adultes, els CEPA, d’una possible reducció de les plantilles orgàniques per al proper curs, segons la proposta de la Direcció General de Planificació i Centres. Es tractaria d’una vintena de places per al total de centres que hi ha a les Illes Balears.

Cal recordar que a la Mesa Sectorial del passat 20 d’octubre es va aprovar que els criteris per a establir la plantilla orgànica del curs actual es prorrogarien per al curs 2021-22 i que, per tant, tots els CEPA mantendrien el seu conjunt de professorat sense cap tipus de disminució.

Des de l’STEI Intersindical exigeixen que la Conselleria es comprometi a dur a terme els acords de la Mesa Sectorial i que no contempli cap supressió de places als CEPA. «La plantilla orgànica dels centres d’adults és un element fonamental a l’hora de dissenyar l’oferta formativa d’aquests ensenyaments i, per tant, una minva en la seva composició afecta per complet la qualitat i la pluralitat dels estudis que pot oferir, en un context de crisi i d’expulsió del mercat laboral de tantes persones a causa de la pandèmia», han explicat.

Per a l'STEI no és admissible aquesta reducció de les plantilles en la situació que ens trobam, ja que cal dotar els CEPA de les places necessàries per a garantir una educació de qualitat, «pel fet que són una eina necessària per a revertir l’alt nombre d’abandonament escolar de les Illes i un espai de segones oportunitats per a moltes persones que volen millorar la seva formació».

Per altra banda, l’STEI ha fet arribar una instància a la Conselleria d’Educació adreçada al director general de Planificació, Ordenació i Centres perquè expliqui els motius pels quals amb els mateixos criteris que aquest curs hi ha una reducció de vint places a les plantilles dels centres d’adults.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan, fa dervers d'un any

Els adults també tenen dret a estudiar. Endavant Intersindical!!!

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente