algo de nubes
  • Màx: 16.59°
  • Mín: 7.61°
16°

El PI proposa «un nou compromís dels poders públics perquè el català sigui un instrument útil, de prestigi i de cohesió social»

Proposta per les Illes (EL PI) ha registrat aquest dimecres al Parlament una proposició no de llei (PNL) que reclama al Govern i a la resta d'institucions de les Balears una defensa més gran de la llengua catalana i un nou impuls a les polítiques de normalització lingüística.

El PI ha demana una major implicació per «defensar, difondre, prestigiar i promocionar la llengua catalana pròpia de les Illes».

A més, la PNL valora positivament la posada en marxa de l'Oficina de Defensa de Drets Lingüístics i considera necessari donar un nou impuls a la normalització de la llengua pròpia. Per això, un dels punts de la iniciativa proposa que es recuperi el Servei d'Ensenyament del Català a la Conselleria d'Educació o que es puguin veure a les Balears tots els canals televisius en llengua catalana, a més d'augmentar el suport als mitjans de comunicació en català.

D'altra banda, El Pi també demana que s'apliquin les propostes que el Consell Social de la Llengua Catalana va aprovar el novembre del 2018 i que fan referència a la necessitat de posar en marxa polítiques d'interculturalitat i informar els nouvinguts sobre la realitat lingüística i cultural de les Balears.

«A les Illes Balears els darrers anys, per una multiplicitat de factors, els estudis constaten un retrocés en l'ús social de la llengua catalana», diuen i afegeixen que: «fa falta una nova empenta i un nou compromís dels poders públics perquè la llengua catalana sigui llengua de referència, de prestigi, de cohesió social i un instrument útil».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan, fa mes de 3 anys

Si voleu fer tot això, l'única via és declarar el català única llengua oficial.

Valoració:0menosmas
Per Pere, fa mes de 3 anys

Primer haurien de reconèixer que les Balears som part de la nació catalana; no de l'espanyola. I, després, treballar per a la consecució de l'estat propi més adequat per a tots nosaltres: la República catalana.

Valoració:0menosmas
Per Gabriel, fa mes de 3 anys

Això que reivindica el PI no podrà ser mai mentre el país de les Illes Balears continui dependent directament de l'estat espanyol, imperialista per definició.

Valoració:2menosmas
Per Per la República, fa mes de 3 anys

Que un partit es digui centralista i lliberal poc em podem confiar que defensin la nostra llengua. Que fassin propostes ambicioses i no tanta retórica.

Valoració:2menosmas
Per Lluís, fa mes de 3 anys

Perquè el català tingui prestigi és necessari un estat propi (Cataluya, Paísos catalans, etc). Tot el demés són punyetes, i ganes de marejar la perdiu, que pobre perdiu prou merejada que està amb la quantitat de bajanades que diu tothom:

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente