algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

El sostre de vidre a la UIB: les dones són majoria en totes les titulacions, menys als doctorats

Les dones varen representar un 64 per cent del total de titulats del curs 2017-18. Aquest percentatge es manté en xifres semblants entre els titulats en Grau (65,5 per cent) i en Màster (62,3 per cent), però es redueix a la meitat entre els titulats en Doctorat, on les dones només són el 31 per cent.

Així ho recull l’informe 'Anàlisi de la inserció laboral dels titulats universitaris a la Universitat de les Illes Balears en l’àmbit de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears'. Cursos acadèmics 2013-14 a 2017-18, fruit de la col·laboració entre l’Observatori del Treball de les Illes Balears, l’Institut d’Estadística de les Illes Balears i la UIB.

Per branques de coneixement, la dones són majoria entre les persones titulades en Ciències de la Salut (75,8 per cent), Ciències Socials i Jurídiques (67,5 per cent), Arts i Humanitat (58,7 per cent) i Ciències (55,4 per cent). En canvi, són una minoria (22,7 per cent) entre els titulats d’Enginyeria i Arquitectura.

Les titulacions de Grau amb més presència de les dones són Educació Infantil (96 per cent), Educació Social (90 per cent), Treball Social (86 per cent), Pedagogia (83 per cent) i Bioquímica (82 per cent). En canvi, són en minoria a Enginyeria Informàtica (8 per cent), Física (14 per cent), Enginyeria Agroalimentària i del Medi Rural (17 per cent), Enginyeria Telemàtica (21 per cent) i Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica (29 per cent).

Des de la UIB es treballa per impulsar la presència de les dones en tots els estudis i deixar enrere aquesta bretxa de gènere acadèmica.

Pel que fa a la taxa d’inserció laboral, no s’observa una prevalença d’un sexe respecte de l’altre, de manera que els percentatges són semblants per a tots els cursos analitzats i en tots els nivells formatius. Les diferències entre dones i homes s’observen en els tipus de contractes.

Les titulades, independentment del nivell de formació, tenen percentatges de contractació indefinida superiors als homes a l’any d’obtenció del títol en tots els cursos analitzats. A la vegada, el percentatge de dones amb contractes a temps parcial també és superior al dels homes a l’any d’obtenció del títol i en tots els cursos analitzats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.