algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

El Govern controlarà el compliment de la normativa sanitària en els lloguers turístics

El Govern i Habtur han decidit aquest col·laborar conjuntament en la identificació de clients per a controlar el compliment de les normes anti Covid-19 en el lloguer turístic.

La Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball ha informat de la reunió del seu conseller, Iago Negueruela, acompanyat de la consellera d'Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, amb la gerent de l'Associació d'Habitatges de Lloguer Turístic de les Illes Balears (Habtur), Maria Gibert.

La Conselleria ha recordat que el pas de Mallorca a nivell 4 de risc extrem implica l'adopció de tota una sèrie de mesures de protecció específiques, com que les reunions familiars i socials no puguin superar les sis persones de dues unitats familiars com a màxim, tant a l'interior de les cases com en l'exterior, tal com ha detallat Castro durant la trobada.

En aquesta línia, tant Negueruela com Castro han insistit «en la necessitat que el sector del lloguer vacacional compleixi amb aquestes mesures» igual que succeeix amb les cases particulars, amb l'objectiu de frenar l'expansió de la malaltia.

El Govern comprovarà el compliment de les normes a través dels registres d'entrada de cada immoble que desenvolupi l'activitat del lloguer turístic, principalment mitjançant la verificació dels DNI.

D'aquesta manera, es podrà comprovar «de manera ràpida i eficaç» si els llogaters de l'immoble objecte de l'arrendament pertanyen a més de dos domicilis diferents, la qual cosa suposaria una infracció de les normes i comportaria la consegüent sanció.

Precisament el Consell de Govern ha aprovat aquest dilluns la modificació del Decret llei 11/2020, de 10 de juliol, pel qual s'estableix un règim sancionador específic per a fer front als incompliments de les disposicions dictades per a pal·liar els efectes de la crisi sanitària.

Així doncs, durant el nivell 4 d'alerta les infraccions considerades lleus i greus podran passar a ser considerades com a greus i molt greus, respectivament, i les possibles sancions aniran des de 60.000 fins a 600.000 euros. També hi haurà la possibilitat d'ordenar el tancament de l'establiment per un període màxim de tres anys.

Aquesta modificació en la gradació de les sancions s'aplicarà a les illes quan arribin al nivell màxim d'alerta sanitària amb l'objectiu d'incrementar el grau de compliment de les mesures preventives i contribuir així a evitar les situacions que afavoreixen els contagis.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.