nubes dispersas
  • Màx: 13°
  • Mín: 11°
12°

Carme Junyent analitzarà la situació del català i el futur de la diversitat lingüística en el proper Fòrum OCB

L'Obra Cultural Balear (OCB) continua amb la iniciativa Fòrum OCB, cicle de conferències, taules rodones i debats, tot i la complicada situació per a organitzar esdeveniments. Ho fa de manera virtual, mitjançant xarxes socials com YouTube i Facebook amb accés obert per a tots els interessats.

La propera conferència, que serà el dijous 12 de novembre a les 19 hores, serà a càrrec de la lingüista Carme Junyent i tractarà el català i el futur de la diversitat lingüística.

Junyent és professora de lingüística a la Universitat de Barcelona. Va ampliar els estudis a les universitats alemanyes de Marburg i Colònia i a la Universitat de Califòrnia, i s’especialitzà en lingüística africana; es va doctorar amb un estudi sobre les llengües bantús a la Universitat de Barcelona. En aquest àmbit ha publicat obres com Les llengües d’Àfrica (1986), Estudis africans (1996) i La expansión bantú (1999). També és autora de diverses publicacions sobre temes de sociolingüística, com Les llengües del món. Ecolingüística (1989), Vida i mort de les llengües (1992) o Contra la planificació (1998), i com a editora o en col·laboració ha publicat El català: mirades al futur (2002), Les llengües a Catalunya (2005), Trans-ferències. La manifestació dels processos extralingüístics en les llengües del món (2009), Llengua i acollida (2009), El libro de las lenguas (2010), El rol de les llengües dels alumnes a l'escola (2012), Visibilitzar o marcar. Repensar el gènere en la llengua catalana (2013), Què hem de fer amb les llengües dels alumnes a l’escola? Un estudi de representacions lingüístiques a l’Anoia (2014), Escoles a la frontera (2016) i El futur del català depèn de tu (2020), entre d’altres. És membre fundadora del Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades (GELA), associació que promou la recerca, el coneixement i la defensa de les llengües en perill d’extinció. Com a membre d’aquest grup, ha participat en l’elaboració dels materials didàctics La diversitat lingüística. Didàctica i recorregut de les llengües del món (1999), Quadern ESO de la diversitat lingüística (2000) i Diversitat lingüística a l’aula. Construir centres educatius plurilingües (2009), juntament amb M. Barrieras, S. Vilaró i altres. Fou membre del comitè científic de la Declaració Universal dels Drets Lingüístics (1996). El 2015 li va ser concedit el premi Sant Jordi de Masquefa i el premi Joan Coromines de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL). L’any 2019 rebé la Creu de Sant Jordi.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per oital, fa mes de 4 anys

Sí, és un tema molt important i que cal debatre i prendre´n consciència en profonditat.
No hem de parar mai amb el català !

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente