nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 13°
16°

Convoquen un concurs de receptes per a recuperar el patrimoni gastronòmic de la Serra de Tramuntana

177341

L'associació Tramuntana XXI convida els veïns dels 19 municipis de la Serra de Tramunana a participar en el concurs 'La cuina de la Serra: Compartim el patrimoni gastronòmic familiar'. Es tracta d’un concurs de receptes amb el qual l'entitat vol posar en valor l'ús del producte local i de temporada, a través de la recuperació de les receptes tradicionals que, en certes ocasions, estan en perill d’extinció. El concurs, que té el suport del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, es realitza en el marc de la 'Setmana gastronòmica de la Serra de Tramuntana: Del patrimoni culinari al paisatge cultural' que tendrà lloc del 23 al 29 de novembre, i de la qual pròximament es coneixerà la programació completa.

Les bases

Per a participar al concurs, es demana que els ingredients de tots els plats siguin cent per cent de producte local, entenent el radi de local com a producte de les Balears.

És imprescindible incloure la història de la recepta: si se sap qui la va inventar o a través de qui va entrar la recepta a la família, la data aproximada, influències de la recepta, en quin context es menjava (dia ordinari, dia especial, a una època concreta de l’any…), si estava relacionada amb algun espai determinat (dins la barca, a la sitja, a l’olivar, a les matances…).

És imprescindible que la recepta estigui acompanyada d’un suport fotogràfic ja sigui del propi plat cuinat, del cuiner elaborant el plat o d’una trobada social o familiar amb gent menjant el plat de la recepta.

Es valorarà que els productes locals de la recepta hagin estat produïts a la Serra de Tramuntana; que la recepta tengui relació d’alguna manera amb el poble d’origen; que els productes que s’inclouen a la recepta estiguin en procés de desaparició o en retrocés dins la gastronomia mallorquina; i si es tracta d’una recepta antiga, que s’adjunti escanejada l’original escrita a mà o a màquina, i si aquesta està inclosa a un llibre de receptes familiar incloure també una fotografia de la portada del llibre.

Terminis

La recepta es presentarà escrita (història i ingredients detallats amb el seu origen), acompanyat d’una o dues fotografies a l’adreça participa@tramuntanaxxi.com abans del 19 de novembre, a les 12 hores del migdia.
Totes les receptes presentades passaran a formar part d’un receptari (en format electrònic) que elaborarà Tramuntana XXI i on figurarà l’autoria de cada una d’elles.

Premis

Entre les millors receptes, s’atorgaran 3 premis segons les diferents característiques:

  • Primer premi a la recepta més arrelada a la Serra i als seus productes que rebrà un lot de productes de la Serra de Tramuntana per un valor de 300 euros.
  • Segon premi a la recepta amb la millor història familiar que rebrà un lot de productes de la Serra de Tramuntana per un valor de 150 euros.
  • Tercer premi a la recepta que recuperi productes en procés de desaparició a la cuina mallorquina que rebrà un lot de productes de la Serra de Tramuntana per un valor de 50 euros.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per salaó, fa mes de 3 anys

Benvinguda sa cultura culinària en nostro país.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente