nubes dispersas
  • Màx: 19.71°
  • Mín: 12.82°
19°

L'STEI reivindica una mirada feminista de la professió docent, que majoritàriament són dones

El sindicat STEI ha reivindicat aquest dilluns, Dia Mundial dels Docents, una mirada feminista de la professió davant la constatació que la funció docent està majoritàriament en mans de dones, principalment en Infantil I Primària. L'STEI ha assenyalat que el personal docent, com moltes altres professions essencials s'ha «deixat la pell» durant la pandèmia.

Segons han apuntat, durant el confinament, han impartit les classes a distància, han atès a l'alumnat, han fet seguiment virtual i, al mateix temps, han conciliat i cura de la llar. Amb l'arribada de la nova normalitat, han apuntat, han adaptat les programacions, planificat els plans de contingència i condicionat els centres educatius.

En aquest sentit, tenint en compte la «forta feminització» de la professió docent (el 66,5 per cent de tot el professorat és dona, 96,7 per cent en Educació Infantil i el 41,3 per cent en les Universitats), STEI constata que les dones «han portat el pes de la situació, assumint dobles i triples jornades, amb tota la càrrega física i mental que això comporta».

En aquest context, l'Organització de Dones de la Confederació Intersindical i la Secretaria de la Dona d'STEI Intersindical han reivindicat uns llocs de treball segurs i garantir una educació de qualitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.