algo de nubes
  • Màx: 15.51°
  • Mín: 6.88°

La UOB denuncia que Educació «traspassa als mestres la responsabilitat dels contagis»

La Unió Obrera Balear (UOB), sectorial d'Ensenyament, denuncia que Educació «pretén passar als mestres tutors de Primària la responsabilitat de decidir si hi ha hagut contacte estret entre alumnes», i que Salut «pressiona perquè descartin que n'hi ha hagut quan comuniquen els casos».

Si bé les mesures de prevenció del 3 de setembre publicades al BOIB defineixen com a contacte estret una distància menor de dos metres amb el cas confirmat i sense màscara, i entre sis i onze anys independentment de l’ús de la màscara, les cartes que s'acaben d'enviar als equips directius i famílies diuen que el contacte ha de ser de més de 15 minuts sense màscara i que «és el tutor de l’alumne, o la persona que designi el centre qui ha de decidir si l'ús de la màscara ha estat l'adequat».

«Durant la jornada escolar els alumnes coincideixen als passadissos i al pati, on s'han de llevar la màscara per a berenar, i és impossible assegurar que no hi ha hagut contacte estret. Tot i així, Salut ha contestat a centres on s'han notificat positius que els tutors han de confirmar que no hi ha hagut contactes estrets, i que si no ho poden assegurar del tot pot ser motiu per a denunciar el centre», ha explicat la UOB.

Aquestes darreres mesures són una «nova improvisació» de la Conselleria d'Educació que, per a la UOB, «pretén reduir l'estadística de grups en quarantena i les proves PCR», i una «pressió inadmissible» de Salut perquè «els tutors carreguin amb la responsabilitat de decidir si hi ha hagut contacte estret o no».

La UOB exigeix que es consideri contacte estret tot el grup en cas d'un positiu, que cessin immediatament les «coaccions verbals» dels representants de la Conselleria de Salut, i que s'estableixin mesures de conciliació per als pares de fills confinats a l'espera dels resultats de les proves. Així mateix, es referma en la convocatòria de la vaga de dimarts 29 de setembre, que «serà una oportunitat perquè docents i famílies buidin els centres en protesta per la gestió nefasta de la Conselleria d'Educació».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Juas, fa mes de 3 anys

Què? No pinta bé lo de la vaga? Ara veurem quina excusa cercaran per justificar el seu ridícul.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente