El Govern finalitza l'exhumació del cementeri de Bunyola i iniciarà la recollida d'ADN
La Conselleria d'Administracions Públiques i Modernització ha finalitzat aquest dijous les tasques d'exhumació en el cementiri de Bunyola, iniciades el passat 31 d'agost, per la qual cosa ara començarà el protocol de recollida d'ADN per a identificar les restes humanes recuperades.
En el cementiri de Bunyola s'esperava trobar a 15 víctimes de la Guerra Civil, sobre la base dels estudis històrics realitzats. S'han localitzat fragments de restes cranials corresponents a individus adults que presenten diverses marques, fruit d'autòpsies i de ferides prèvies a la mort, que segons el Govern fan recomanable continuar investigant.
Cal destacar, no obstant això, que els fragments són de grandària molt limitada i han estat remoguts, per la qual cosa la seva identificació a simple vista no resulta possible i «es fa imprescindible continuar la investigació amb proves genètiques».
Per això es recolliran mostres genètiques dels familiars de les víctimes que es busquen en el cementiri de Bunyola per a creuar-les amb aquestes restes localitzades. Una vegada recollit, aquest material genètic serà analitzat en els laboratoris de la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat Pompeu Fabra.
Les restes es varen trobar fragmentats i humits a l'ossera de la zona enjardinada enfront de l'antiga sala d'autòpsies, una estructura del tipus got funerari, construït en pedra arenisca. Se sap que l'estructura es va utilitzar, a partir de la dècada de 1960, com a ossera per a contenir totes les restes òssies que s'anaven netejant del seu voltant.
També a Illes Balears
- Indignant: Les Illes Balears i el País Valencià es queden sense el nou canal en català de RTVE
- Vidal comença una «campanya de pressió» perquè el nou canal de RTVE en català arribi a les Balears
- Damià Pons: «Sempre ha estat el teu amor a Mallorca i a la seva gent el motor que ha determinat les teves passes en el món de la política»
- La Marina de Llucmajor, sacrificada per un megapolígon industrial fotovoltaic
- Com així les Illes Balears s’han salvat de la gran apagada elèctrica?
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.