algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.33°
15°

La UOB convocarà vaga el 14 de setembre si Educació no rectifica

La Unió Obrera Balear (UOB), sectorial d'Ensenyament, convocarà vaga per al dilluns 14 de setembre si la Conselleria d'Educació no rectifica i continua sense aportar els espais i docents necessaris per a garantir la distància de seguretat sanitària. Al mateix temps, cridarà els docents a mobilitzar-se els primers dies de setembre per a fer arribar la protesta a la Conselleria. La UOB no descarta fer més dies de vaga si la situació no millora o empitjora.

Així, el sindicat proposarà a la Junta de Personal Docent no Universitari que s'hi sumin les altres forces sindicals, tal com va aprovar l'assemblea d'afiliats.

A les reivindicacions que ja ha fet públiques, la UOB hi afegeix, una vegada més, la reclamació de proves PCR per a la comunitat educativa, com a mínim als treballadors com ja duen a terme altres comunitats autònomes com Castella-La Mancha i Andalusia; la dotació de termòmetres d'infrarojos per a controlar la temperatura dels alumnes quan entrin al recinte escolar, als centres que els sol·licitin, i la distribució de mascaretes transparents per a facilitar la comunicació entre docents i alumnes.

La UOB adverteix que els centres de les Balears seran un focus de propagació del virus si no hi ha distància de seguretat, i amb més probabilitat que a altres territoris a causa de la gran quantitat d'alumnes per aula, cosa que podria dur a un nou confinament general amb les corresponents conseqüències sanitàries i econòmiques.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.