Una tesi de la UIB proposa mesures perquè els bancs no puguin manipular els índexs hipotecaris
Una tesi doctoral defensada a la Universitat de les Illes Balears analitza els índexs de referència de les hipoteques i proposa millores per a aconseguir que les entitats bancàries no puguin manipular-los i que, al mateix temps, siguin representatius del mercat hipotecari.
La tesi, llegida per Antoni Vallés Perelló, se centra en l'estudi dels préstecs hipotecaris a tipus variable, atès que en aquest tipus de contractes és el prestatari qui suporta les variacions de tipus d'interès.
Analitza els diferents mecanismes de control que són aplicables en la clàusula d'interès variable, els components bàsics del qual són l'índex de referència i el diferencial.
La tesi aprofundeix en els diferents sistemes de control de la clàusula d'interès variable, intentant diferenciar de manera nítida cadascun, al mateix temps que estableix les conseqüències jurídiques que deriven del seu incompliment.
També a Illes Balears
- El 78,5 % de les famílies de les Illes Balears varen triar el català com a llengua a l'escola
- Un vídeo del Govern sobre l'ús responsable de l'aigua rep una allau de crítiques: «S'ha de tenir un bon fetge...»
- Reclamen el desallotjament de dos edificis històrics de Palma, ocupats pel Ministeri de Defensa i per la família reial espanyola
- Un grup de joves menorquins responen a les provocacions espanyolistes durant l'acte de Ses Avellanes de les festes de Sant Joan
- L’STEI denuncia que la Conselleria d’Educació amaga informació sobre ràtios i quotes
3 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Molt bona proposta Toni. Una salutació, senceller!
Molt bona proposta i també denúncia d,aquest senceller. Enhorabona Toni!
Com a teoria és molt interessant, pero a la pràctica no té cap sentit aplicar ho. I no té cap sentit, almenys a Espanya, perque els bancs son uns dels que comanden. I basta veure com ara, que la nació se troba a la ruina per la crisi del Covid 19 i la misèria ha entrat per tot arreu, que els bancs segueixen en la seva postura de no voler tornar els doblers públics del rescat ( 680.000.000.000 d'euros) mentres que el president del govern estatal ha de demanar doblers a Europa i que aquesta li concedesqui a canvi d'emmagrir les pensions actuals, privatitzar les futures i treure drets a tots els treballadors. I ni tan sols s'atreveixen a demanar als bancs rescatats que tornin el que no és seu. A veure sino és perque son uns dels "putus amos". Per tant, el que exposa aquest doctorand pot ser viable a un país decent, pero aqui no té futur.