cielo claro
  • Màx: 20.67°
  • Mín: 13.08°
20°

L'STEI denuncia que la retallada de plantilles per al proper curs serà d'entre 250 i 350 docents

L'STEI Intersindical ha denunciat aquest dilluns que la retallada de plantilles per al proper curs serà d'entre 250 i 350 docents. Segons el sindicat, la Conselleria té previst començar el proper curs amb la reducció de quotes a molts centres d’infantil i primària i amb les quotes de secundària com a mínim a 19 hores; «unes quotes per al curs 2020-21 que en cap cas han estat negociades amb els representants del professorat».
«En molts casos l'assignació de les quotes als centres s’ha duit a terme sense tenir en compte l’alumnat diagnosticat amb necessitats específiques de suport educatiu, un fet que dificultarà encara més una bona atenció a la diversitat en una tornada a les aules ben complicada per a molts infants i joves», han apuntat. Segons dades d’una enquesta telefònica feta per l’STEI aquests dies, aquesta retallada podria estar entre 250 i 350 docents menys per a un dels cursos amb més incerteses dels darrers anys.
Però a més, la mesura legislativa que ha posat el Govern espanyol amb decret llei 21/2020 de 9 juny que fa referència al manteniment de la distància de seguretat en els centres educatius, l'ús de la màscara o la neteja i procés de desinfecció dels centres educatius, «no es podran complir». «En efecte, aquestes agrupacions convivencials de les quals parla, no podran funcionar de manera aïllada, sense relacionar-se amb la resta de persones del centre educatiu». «Tot això quedaria resolt si el nivell d'inversió en educació al nostre país fos el de la resta dels països europeus: una mitjana del 5% del PIB», han explicat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.