algo de nubes
  • Màx: 19.12°
  • Mín: 13.93°
19°

Marquen per primera vegada un voltor lleonat amb un dispositiu GPS

Aquesta acció està emmarcada dins el Pla Terrasse de Conservació de rapinyaires diürns. | CAIB

El Servei de Protecció d'Espècies de la conselleria de Medi Ambient i Territori ha marcat, per primera vegada, un poll de voltor lleonat al Paratge Natural de la Serra de Tramuntana.

Tal com ha anunciat la conselleria aquest dissabte, l'exemplar, de tres mesos de vida, du una anella identificativa i un GPS que permetrà conèixer els seus moviments i estudiar la biologia de l'espècie.

L'emissor ha estat cedit per la investigadora Ainara Cortés-Avizanda, en el marc d'un conveni amb la Fundació Vulture Conservation Foundation (VCF), que té com objectiu estudiar el comportament i l'ús de l'espai de les dues espècies de voltors que habiten Mallorca, així com examinar les conseqüències ecològiques, de conservació i socioeconòmiques que ha tingut l'arribada del voltor lleonat a l'illa.

L'exemplar marcat forma part d'una colònia de voltors que arribaren la tardor del 2008, arrossegats per un temporal de vent mentre feien la migració des de la península cap a Àfrica. Els voltors lleonats són ocells planadors que aprofiten els corrents d'aire per desplaçar-se i , per tant, tenen dificultat per volar sobre la mar on no hi ha corrents tèrmics ascendents. Actualment hi ha 12 nius de voltor lleonat.

L'actuació ha comptat amb la col·laboració d'IBANAT, el servei d'Agents de Medi Ambient, GEDA-IMEDEA-CSIC, UIB, EBD-CSIC i COFIB i el GOB.

Aquesta acció està emmarcada dins el Pla Terrasse de Conservació de rapinyaires diürns, que preveu un seguiment del voltor lleonat i també contempla mesures de conservació pel voltor negre. Fins al moment, s'han marcat tres voltors negres i un lleonat. La informació proporcionada pels moviments dels voltors serà de gran ajuda per millorar-ne el coneixement i la gestió.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.