algo de nubes
  • Màx: 11°
  • Mín:
10°

El Govern considera «inacceptable» les discriminacions lingüístiques conegudes aquests dies

La Direcció general de Política Lingüística ha assegurat que està investigant els casos de discriminació lingüística que s'han fet públics els últims dies a través de dBalears, a més de les reclamacions que els ciutadans dirigeixen directament.

Segons ha explicat la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca, la Direcció General actua a petició de les persones interessades, però també inicia actuacions d'ofici si es detecten situacions que puguin vulnerar els drets lingüístics dels ciutadans.

La Direcció General de Política Lingüística atén totes les sol·licituds amb els recursos disponibles actualment i s'espera que aviat pugui comptar amb l'Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics, «per a poder atendre millor les necessitats que es detecten en aquesta matèria».

En qualsevol cas, la Direcció general de Política Lingüística recorda que és «inacceptable» que es produeixin situacions en què es maltractin o discriminin persones per la llengua que parlen o que els hi pugui retreure l'ús normal de la llengua pròpia de les Balears en qualsevol àmbit o situació.

El passat cap de setmana es va donar a conèixer un cas de discriminació lingüística a Palma, quan l'empleat d'una gasolinera s'hauria negat a atendre dues clientes que li van parlar en català i el director general de Consum del Govern, Félix Alonso, va anunciar a través del seu compte de Twitter que s'investigaria el cas.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Albert, fa mes de 2 anys

I a banda de trobar-ho inacceptable, pensen fer qualche cosa per sancionar aquestes actituds i prevenir-les? N'hi ha que en començam a tenir els nassos plens de que se mos falti al respecte d'aquesta manera. O se soluciona, o això acabarà malament!

Valoració:0menosmas
Per Vius i ungles, fa mes de 2 anys

Si no els aturam els peus a aquests forasters que se creuen ser superiors a noltros perque son monolingues del Castellà. acabaran expulsant nos de ca nostra.

Valoració:3menosmas
Per Un Joan de tants, fa mes de 2 anys

@ Recercau
Dons hauries d'estar agraït de viure a un lloc on pots pagar impostos. En els llocs on no s'en paguen és perquè qualcú t'ho fot tot.

Valoració:10menosmas
Per recercau, fa mes de 2 anys

I altres consideran inaceptable que de ses arques publiques volin 575.000,00 maravedíes miserablement.
Jo he fet s'ullastre esbrancat per pagar es meus impots. I voltros, a fotre est dobbers. per no aclarir res. Heu deis voltros mateixas.

Valoració:-7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente