cielo claro
  • Màx: 20.67°
  • Mín: 13.08°
20°

Les Balears han acollit 526 refugiats des que s'obriren els dos casals de Mallorca

Les Balears han acollit 526 refugiats des que s'obriren els dos cassals de Mallorca. | dBalears/Arxiu

El Govern ha anunciat aquest dissabte que les Balears han acollit 526 refugiats des que es varen obrir el 2016 i 2018 els dos centres d'acollida que hi ha a Mallorca: el de Platja de Palma i el de Son Rapinya, gestionats per la Creu Roja.

Així, la consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago, ha reivindicat «el compromís solidari i responsable del Govern amb les persones que es veuen obligades a partir de casa seva».

La consellera ha afirmat que «amb el Govern estan a la Xarxa d'Atenció als Refugiats assumint un compromís de poble solidari i responsable front al patiment de milions de persones que han de deixar casa seva per diversos motius».

Del total de 526 persones que han romàs a un dels dos casals, des de la seva obertura, 314 són homes, 212 són dones i 144 infants. La majoria d'elles procedien de Veneçuela (160) seguides de Colòmbia (123), Síria (69) i El Salvador (65).

Els dos centres de refugiats estan cedits per la conselleria d'Afers Socials i Esports a Creu Roja i el procés d'assignació de places depèn del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social a través del Sistema nacional d'Acolliment i Integració.

La tasca de la conselleria d'Afers Socials en aquesta matèria té una doble via: la Xarxa d'Atenció als Refugiats i les polítiques de cooperació internacional. Per aquest motiu, la consellera ha assegurat: «La cooperació internacional sempre ha estat un instrument de justícia social. Cal recordar que els campaments de refugiats més importants del món i els països que acullen més refugiats no són europeus, com molts podrien pensar, són països del sud. Per això una de les línies de cooperació que desenvolupa el Govern és donar suport econòmic i tècnic als països que acullen a persones desplaçades».

En els darrers cinc anys, el pressupost destinat a projectes de cooperació amb persones refugiades a països del sud ha estat de 3.550.000 euros. Les polítiques de cooperació al desenvolupament que duu a terme la Conselleria d'Afers Socials i Esports contribueixen a donar estabilitat en els països empobrits, amb l'objectiu d'evitar situacions de conflicte armat o crisis humanitàries, que són els principals generadors de persones refugiades.

La Direcció General de Cooperació també ha desenvolupat, tal com han recalcat, projectes específics amb persones refugiades a països com Burundi, Colòmbia, República Democràtica del Congo, Jordània, Líban, Palestina o la República Centreafricana amb l'objectiu de protegir la vida, els drets i la dignitat de les persones, garantir la seva subsistència i els serveis bàsics. Però el principal esforç amb aquest col·lectiu tan vulnerable s'ha fet als campaments de persones refugiades de Tindouf, a on fa més de vint anys que el Govern finança projectes per a la gent del Poble Sahrauí.

L'atenció a les dones refugiades, que són víctimes d'una doble discriminació, és un dels eixos prioritaris de treball d'ençà del 2019, gràcies a la col·laboració amb l'Institut Balear de la Dona a través del Pacte d'Estat Contra les Violències Masclistes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per "Castella mos roba", fa mes de 3 anys

Els països Veneçuela, Colombia, Siria, El Salvador, Burundi, Congo, Jordania, Líban, Palestina, R. Centroafricana, etc.
Tots aquests països no estan dins el nostro entorn.
Fins i tot ès perjudicial per els 'acollits'.
Els 'acollits' o 'refugiats' han de estar reubicats a altres
països, lo que se fa, supòs amb bona intènció, ès malèfic, dolent, maldat, sádic, etc.
Sembla pensat per un psicòpata, aquesta solució que
se aplica.

Valoració:0menosmas
Per Pelicà, fa mes de 3 anys

Formen part del pla pilot?

Valoració:0menosmas
Per sebastià, fa mes de 3 anys

Suposo que la benvinguda serà una les que hi van posar, en el seu idioma...

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente