algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

Formentera entra aquest dilluns a la fase 3 del pla de desescalada

Formentera entra aquest dilluns, primer de juny, a la fase 3 del pla de desescalada del Govern espanyol, juntament amb altres illes avançades en el desconfinament, que són La Gomera, La Graciosa i El Hierro, a Canàries. Mentrestant, Mallorca, Menorca i Eivissa continuaran a la fase 2.

El Govern havia sol·licitat aquest dimarts al Ministeri de Sanitat que el conjunt de les Illes avancés aquest dilluns a la fase 3. En el cas de Mallorca, Menorca i Eivissa se sol·licitava una setmana abans del previst.

A partir d'aquest dia primer de juny, els ciutadans de la menor de les Pitiüses podran sortir al carrer sense atendre a franges horàries, que han estat eliminades per a tots els col·lectius. A més, es permetran reunions de fins a 20 persones.

Pel que fa a el sector de l'hostaleria i restauració, podran obrir les seves terrasses al 75%; així com se'ls permetrà obrir al públic per a consum en el local, excepte en locals de discoteca i bars d'oci nocturn, sempre que no se superi el 50% de l'aforament; i serà possible atendre la barra sempre que es garanteixi una separació mínima de dos metres entre clients o, si escau, grups de clients, similar a la distància que s'estableix entre taules.

Mentrestant, pel que fa a hotels i allotjaments turístics es permetrà l'obertura al públic de les zones comunes sempre que no superin el 50% del seu aforament.

Els habitants de les illes que es trobin aquest dilluns en fase 3 del pla de desescalada tendran, també, accés a establiments i locals comercials minoristes; així com d'activitats de servei professional amb independència de la seva superfície útil d'exposició i venda, sempre que es limiti el seu aforament al 50%.

Pel que fa a assistència a llocs de culte, aquesta estarà permesa sempre que no se superi el 75% de l'aforament. La celebració de noces, per la seva banda, serà possible a les illes en fase 3 amb un màxim de 150 persones en espais a l'aire lliure o de 75 en espais tancats, sempre que no se superi el 75 per cent de l'aforament del recinte.

Sobre el sector cultural, a museus podran acudir grups de fins a 20 persones, sempre mantenint la distància de seguretat; mentre, els cinemes, teatres, auditoris, circs de carpa i similars hauran de tenir butaques preassignades i no superar el 50% de l'aforament màxim en cada sala; finalment, qualsevol altre espectacle cultural, si és en espai tancat l'aforament serà de fins a 80 persones, sempre que no se superi el 50 per cent de l'aforament de l'recinte; i de fins a 800 persones si és a l'aire lliure i les persones estan assegudes, sense superar la meitat de la capacitat màxima de l'aforament.

Els zoològics, aquaris i centres recreatius turístics podran, si s'escau, reobrir al públic amb una limitació del seu aforament total al 50 per cent a la fase 3 de la desescalada.

A Formentera, a partir d'aquest dilluns, podran reprendre també les activitats de temps lliure destinades a la població infantil i juvenil, sempre que es garanteixin mesures de prevenció i higiene i compten amb procediment per al maneig de possibles casos de la Covid-19. A més, les comunitats autònomes poden establir condicions addicionals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.