cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.26°

L'STEI reitera a Educació que ha de formar el personal de neteja abans que s'incorpori als centres

Aquest dilluns s'ha incorporat el personal de neteja en els centres educatius. L'STEI Intersindical va demanar el passat dijous a la Conselleria d'Educació que es tiràs enrere l'ordre d'incorporació immediata per realitzar les tasques de desinfecció dels centres.

L'STEI va demanar que es convocàs d’urgència el Comitè de Prevenció del Comitè d’Empresa de la Conselleria d’Educació i Cultura, i va instar l’Administració a formar tant el personal de neteja com els equips directius en els protocols que s’han d’aplicar: les Pautes de neteja i desinfecció de superfícies i espais dels centres educatius per casos de la COVID-19 i les Pautes per el correcte ús d'equips de protecció individual (EPI) en relació a l’alerta per COVID-19.

En aquest sentit, el sindicat ha apuntat que aquesta incorporació va en contra del Pla per a la transició cap a una nova normalitat, aprovat el 28 de març pel Consell de Ministres. «Aquest pla preveu que la incorporació del personal als centres educatius es produirà a partir de la fase 1 de desescalada». I ni Mallorca, ni Menorca ni Eivissa es troben en aquests moments en la fase 1.

En aquesta situació, els representants de l’STEI s’han posat en contacte amb els delegats de prevenció dels altres sindicats per paralitzar l’activitat als centres, a l’empara del que estableix l’article 21.3 de la Llei de prevenció de riscs laborals. «Lamentablement, no hem rebut cap suport», han apuntat.

Finalment, l’STEI Intersindical ha adreçat un escrit al Ministeri de Sanitat i a la Delegació del Govern espanyol a les Illes Balears perquè insti el Govern de les Illes Balears a adaptar-se al calendari del Pla per a la transició cap a una nova normalitat, aprovat el 28 de març pel Consell de Ministres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pere, fa mes de 3 anys

Una pregunta. Com es farà, en una classe d'infantil, per mantenir el 1.5m de distancia entre els nins?

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente