nubes dispersas
  • Màx: 12.3°
  • Mín: 7.77°
12°

La UIB crea un gabinet d'assessorament lingüístic als mitjans de comunicació

El Departament de Filologia Catalana de la Universitat de les Illes Balears ha creat el Gabinet d'Assessorament Lingüístic als Mitjans de Comunicació (GALMIC), amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears.

El GALMIC té l'objectiu principal d’assessorar en matèria lingüística els professionals dels mitjans de comunicació públics que emeten en llengua catalana de les Illes Balears i els professionals hi podran enviar les consultes a través d'aquest enllaç.

El Gabinet també té previst elaborar i editar material bibliogràfic i audiovisual relacionat amb la llengua i els mitjans de comunicació, així com organitzar activitats formatives per millorar la qualitat lingüística dels mitjans en llengua catalana. De fet, el GALMIC col·laborarà en l'organització de les III Jornades de Qualitat Lingüística als Mitjans, que enguany es dedicaran principalment al lèxic.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I tant!, fa mes de 4 anys

I que me diuen, respecte dels concursos de la IB3, de la penosa selecció dels concursants? No just la majoria té un nivell cultural tan baix, que fa empegallir als telespectadors, si no que estrien per concursar a forasters monolingües castellans i castellanitzadors, que acaben fent parlar en foraster als presentadirs, als que posen en la disjuntiva de o bé xerrar los de la unica manera que saben ells, o bè fer el numero i treurer los defora del concurs, cosa que no deven tenir permés.
Me sap greu pels periodistes i actors que ho presenten i que no en tenen la culpa, però per fer concursos així val més ni fer ne.

Valoració:1menosmas
Per inca, fa mes de 4 anys

i que no convendria que comencin per ells primer? Vull dir, els mitjans de comunicació a les Balears necessiten mà de metge (pareix que els triïn amb el criteri que no sàpiguen pronunciar res bé), però a la UIB moltíssimes classes no són en català quan ho haurien de ser...

Valoració:4menosmas
Per Xesc, fa mes de 4 anys

No saben allò més bàsic; no coneixen ni vocals ni consonants: estan convertint el català en un dialecte espanyol.

Valoració:5menosmas
Per I tant!, fa mes de 4 anys

I dels que fan la L bleda sense cap pudor, fins i tot presentant programes televisius i de ràdio, que m'en diuen?

Valoració:6menosmas
Per Fonètica Patètica, fa mes de 4 anys

Ja era hora... fa peresa sentir segons quins "professionals de la comunicació", sobretot dels mitjans públics, que diuen un barbarisme darrera s'altre i no saben pronunciar lletres vàries com sa ll, j, è, ò,... etc.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente