cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
20°

L’STEI Intersindical demana prorrogar el confinament actual

Aquest dimarts, a les Illes Balears, es reprèn l’activitat econòmica en aquells sectors no essencials que resultaren afectats pel RDL de 29 de març, per decisió del Govern de l'Estat. Mentrestant, es manté vigent el confinament parcial dels treballadors establert al RDL de declaració de l’estat d’alarma. En definitiva, tornam a la situació del 14 de març en la qual se suspenia tota aquella activitat que suposava la concentració de persones a un mateix lloc, com és el cas del comerç minorista no essencial, hostaleria, restauració, espectacles esportius i culturals, etc.

S’ha constatat que la suspensió parcial de l’activitat decretada el 14 de març no va impedir una escalada en els nous contagis i defuncions, mentre que la suspensió total (que ho paralitzava tot, excepte els serveis essencials), decretada el 29 de març, sí que ha aconseguit reduir les xifres de contagis i defuncions.

La qüestió que cal plantejar-se és si l’estat actual de control de l’epidèmia és compatible amb la decisió de tornar a la situació del 14 de març. La resposta és prou evident per a l'STEI: «no, perquè la situació de partida no és la mateixa. Ara es declaren més contagis diaris que el 14 de març, malgrat que s’apliquen mesures molt més radicals».

La decisió del Govern espanyol de relaxar les mesures de restricció de la mobilitat de la població «no es fonamenta en criteris estrictament sanitaris, i aquestes mesures poden donar peu a un repunt dels contagis o, en el millor dels casos, a una estabilització en el temps del nombre diari de persones contagiades», ha explicat el sindicat. «El Govern espanyol prioritza la recuperació de l’activitat econòmica per damunt la salut i la vida de les persones, instaurant de nou la mobilitat parcial de treballadores i treballadors en aquells sectors no essencials que es van veure afectats pel tancament el 29 de març», han remarcat.

Fins i tot la presidenta Francina Armengol es desmarca del Govern de Pedro Sánchez i demana prorrogar el confinament actual i el control absolut dels ports i aeroports. Posicionament que coincideix amb els representants d'altres territoris de l'Estat.

L’STEI Intersindical considera que aquesta decisió, que entra en vigor aquest dimarts a les Illes, «constitueix una irresponsabilitat perquè exposa la classe treballadora i les seves famílies a un risc encara elevat de contagi, perquè es tracta d’acudir obligatòriament als centres de treball quan l’epidèmia encara no està controlada». «El Govern cedeix als interessos de la patronal per minimitzar les seves pèrdues econòmiques, en detriment de la classe treballadora, que és qui realment està fent front a la crisi sanitària i social», han remarcat.

És per això que l’STEI Intersindical demana que es prorrogui la paralització de les activitats no essencials per a «prioritzar la salut i les condicions de vida de les persones per davant de qualsevol consideració econòmica». A més, han explicat que hi haurà temps per a «recuperar l’economia amb criteris de solidaritat i equitat». «Caldrà negociar amb totes les forces sindicals i entitats socials un Pla de recuperació econòmica amb garanties d’equitat a les Illes Balears, que ha de ser finançat per l'Estat espanyol», han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per sebastià, fa mes de 3 anys

El principal problema ES POLITIC. No hi ha bona sintonia entre comunitats autònomes i Gobierno central. La solució ha de ser mirant d'aturar la pandèmia, en lloc de si tú en tens més és perque no ho has fet be. O que no pot ser que jo tingui més infectats que tú, i no puc acceptar-ho. El pais de sempre i no hi ha cap més solució que l'autogovern independent.
No hi ha cap possibilitat d'entesa amb gent tan caparruda

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente