algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
25°

737 persones han superat el coronavirus a les Balears

A les Illes Balears hi ha 654 casos positius actius de SARS-CoV-2, d’acord amb les dades del Ministeri de Sanitat, és a dir, 9 manco que aquest dijous. D’altra banda, 737 persones s’han curat, la qual cosa implica 41 més que la darrera jornada, i la xifra ja s'acosta al 50% del total de 1.488 contagis que s'han detectat d'ençà que va començar l'epidèmia.

Així mateix, s’han registrat 8 defuncions i el total acumulat és de 97 morts. Fins ara, s’han registrat 1.488 casos acumulats, 40 més que dijous, la qual cosa representa un increment del 2,8%.

Quant a la situació en els hospitals, a Mallorca hi ha 403 persones hospitalitzades, 73 de les quals es troben en unitats de cures intensives. La resta de persones, 648, reben atenció per part de les unitats d’atenció al coronavirus.

A Menorca, hi ha 18 persones hospitalitzades (8 a l’UCI). També hi ha 33 persones en seguiment per part de les UVAC.

A Eivissa, són 55 les persones hospitalitzades (14 a l’UCI). Altres 33 persones reben atenció de les UVAC a Eivissa i a Formentera.

Així mateix, a les Illes Balears hi ha ara mateix 187 professionals que fan feina en els centres sanitaris que són positius actius, una xifra que representa l’1,2% dels 16.000 professionals que fan feina a la sanitat de les Illes Balears. Un total de 299 estan en vigilància activa.

La situació a les residències

Pel que fa a la situació a les residències de gent gran, hi ha 332 persones afectades: 210 usuaris positius actius, 5 usuaris curats i 26 exitus (dijous eren 22). També s’ha registrat 87 treballadors positius actius i 4 treballadors curats. Un total de 23 residències de gent gran tenen afectats.

Quant a les residències per a persones amb discapacitat, hi ha 67 afectats. S’han registrat 19 usuaris positius actius, 15 usuaris curats, 3 exitus. També hi ha 26 treballadors positius actius i 4 treballadors curats. En total hi ha 10 residències i centres discapacitats afectats.

Recomanacions de la Conselleria de Salut

La Conselleria de Salut i Consum reitera la necessitat que la població segueixi les instruccions facilitades per les institucions públiques sanitàries per assegurar l’efectivitat dels recursos i la qualitat màxima en l’atenció de les persones que la necessiten.

Els ciutadans que necessitin anar al centre de salut perquè consideren que tenen símptomes compatibles amb la COVID-19 (tos, febre o fatiga) o bé per qualsevol altra necessitat de salut disposen dels telèfons de cita prèvia 902 079 079 i 971 437 079, a través dels quals se’ls farà un primer triatge i se’ls indicarà què han de fer.

Atenció primària ha reforçat l’atenció telefònica amb 50 línies i també s’ha posat en marxa un sistema d’atenció virtual a través de les xarxes socials d’atenció primària.

Per a l’atenció urgent, el telèfon continua sent el 061, que també va ser reforçat amb 60 persones.

Igualment, per afavorir l’accés a informació rigorosa i actualitzada, s’han activat la pàgina web coronavirus.caib.es i el telèfon 900 101 863 per resoldre els dubtes que puguin tenir les institucions educatives, socials, culturals, esportives, empresarials i polítiques relacionats amb la informació que conté aquesta pàgina.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.