algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
27°

A les Balears hi ha 707 casos positius actius de SARS-CoV-2, 41 manco que aquest dimarts

A les Illes Balears hi ha 707 casos positius actius de SARS-CoV-2, d’acord amb les dades del Ministeri de Sanitat, és a dir, 41 manco que aquest dimarts. D’altra banda, 626 persones s’han curat, la qual cosa implica 79 més que la darrera jornada. Cal destacar que els casos curats suposen el 87 % del total de casos actius.

Així mateix, s’ha confirmat la mort de cinc persones més i el total acumulat és de 89 morts. Fins ara, s’han registrat 1.412 casos acumulats, 43 més que ahir, la qual cosa representa un increment del 3,1 %.

Quant a la situació en els hospitals, a Mallorca hi ha 456 persones hospitalitzades, 86 de les quals es troben en unitats de cures intensives. La resta de persones, 589, reben atenció per part de les unitats d’atenció al coronavirus.

A Menorca, hi ha 21 persones hospitalitzades (10 a l’UCI). També hi ha 38 persones en seguiment per part de les UVAC.

A Eivissa, són 58 les persones hospitalitzades (16 a l’UCI). Altres 31 persones reben atenció de les UVAC a Eivissa i 1 a Formentera.

Així mateix, a les Illes Balears hi ha ara mateix 194 professionals que fan feina en els centres sanitaris que són positius actius, una xifra que representa l’1,2 % dels 16.000 professionals que fan feina a la sanitat de les Illes Balears. Un total de 341 estan en vigilància activa.

La situació a les residències

Pel que fa als usuaris de les residències, en les darreres hores 4 treballadors han resultat positius en coronavirus (tots 4 fan feina a la residencia Domusvi Palma). Pel que fa als usuaris, no s’han notificat nous positius, però 2 dels residents de Domusvi Palma han mort. En total 245 persones relacionades amb centres de la gent gran de les Illes Balears han estat contagiades per coronavirus: 178 usuaris i 67 treballadors.

Pel que fa a les residències per a persones amb discapacitat, no se n’ha registrat cap novetat les darreres hores.

Recomanacions de la Conselleria de Salut

La Conselleria de Salut i Consum reitera la necessitat que la població segueixi les instruccions facilitades per les institucions públiques sanitàries per assegurar l’efectivitat dels recursos i la qualitat màxima en l’atenció de les persones que la necessiten.

Els ciutadans que necessitin anar al centre de salut perquè consideren que tenen símptomes compatibles amb la COVID-19 (tos, febre o fatiga) o bé per qualsevol altra necessitat de salut disposen dels telèfons de cita prèvia 902 079 079 i 971 437 079, a través dels quals se’ls farà un primer triatge i se’ls indicarà què han de fer.

Atenció primària ha reforçat l’atenció telefònica amb 50 línies i també s’ha posat en marxa un sistema d’atenció virtual a través de les xarxes socials d’atenció primària.

Per a l’atenció urgent, el telèfon continua sent el 061, que també va ser reforçat amb 60 persones.

Igualment, per afavorir l’accés a informació rigorosa i actualitzada, s’han activat la pàgina webcoronavirus.caib.es i el telèfon 900 101 863 per resoldre els dubtes que puguin tenir les institucions educatives, socials, culturals, esportives, empresarials i polítiques relacionats amb la informació que conté aquesta pàgina.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.