algo de nubes
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.63°

Educació adquirirà 3.000 'chromebooks' per arribar als alumnes amb dificultats de connectivitat

Des de l’inici del període de suspensió de les classes presencials, com a conseqüència de la COVID-19, una de les principals preocupacions del Govern ha estat arribar a tot l’alumnat i procurar no incrementar la desigualtat per la diversitat de situacions que es viuen a les famílies. Per tal de garantir que ningú no queda enrere, els centres han fet servir, des del primer moment, diferents vies com la cessió d’aparells digitals dels centres als alumnes perquè els usin a ca seva, el contacte telefònic, les xarxes de missatgeria instantània com el WhatsApp i reculls de deures en format paper o en USB que s’han fet arribar a les famílies

Paral·lelament, s’ha estat reunint informació de tots els centres educatius per conèixer el nombre exacte d’alumnes sense aparells digitals, quants d’aparells poden facilitar des dels centres i també quants d’alumnes no tenen connectivitat. Actualment, amb les dades aportades pel 80% dels centres concertats i públics de Balears i tenint en compte l’alumnat de 5è i 6è de primària, tot l’alumnat d’ESO, Batxillerat i FP, hi ha 2.193 alumnes que no tenen ordinador ni tauleta però que sí podrien fer les tasques escolars si en tinguessin i 1.751 que no tenen connexió a Internet ni terminals informàtics per fer les tasques escolars i que si podrien fer-les si en tinguessin.

En base a totes aquestes dades s’ha decidit accelerar un Pla de digitalització per respondre a les circumstàncies derivades de la situació actual. Després d’estudiar l’oferta existent i mantenir contactes amb representants de l’IBSTEAM i de l’IEDIB així com altres experts, s’ha optat per l’adquisició de 3.000 dispositius digitals 'chromebook', a més de les connexions, mòdems i llicències necessàries, per distribuir a l’alumnat que no té cap altra possibilitat de connexió. Aquestes noves adquisicions s’afegiran als ordinadors portàtils que els centres estan en disposició de cedir a l’alumnat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.