nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

El Consell aprova destinar 205.000 euros a organismes i entitats culturals

El Ple del Consell de Mallorca ha aprovat aquest dimarts destinar 205.000 euros en subvencions nominatives a organismes i entitats que tenen com a objectiu «promoure, difondre i conservar diferents expressions culturals». Concretament, segons ha informat la institució insular, es concedeixen ajudes al Bisbat de Mallorca, a la Federació de Bandes de Música, a la Federació de Música i Ball Mallorquí i al Teatre del Mar.

Durant el Ple, la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha recordat que les partides corresponents a aquestes subvencions varen ser aprovades en els pressupostos de 2020 i ha insistit en la voluntat de col·laborar amb empreses i entitats que fan treball per a difondre, promocionar i conservar el nostre patrimoni, cultura i llengua, i que també es veuen afectades per la crisi sanitària.

Quant a la Federació de Bandes de Música, la dotació de la subvenció és de 80.000 euros i respon a la voluntat del Consell de «fomentar i promocionar les activitats musicals que es desenvolupin a Mallorca» amb l'objectiu d'afavorir i incentivar la voluntat de formació i d'autoformació de les bandes i estimular la capacitat de desenvolupar accions i iniciatives musicals, a més de promocionar la música, especialment la que constitueix el patrimoni musical propi.

Amb els fons que el Consell aporta a la Federació es podran organitzar festivals i concerts en diferents llocs de Mallorca, quan la situació derivada de la propagació del *coronavirus ho permeti. El Ple també ha aprovat una subvenció de 60.000 euros a la Federació de Música i Ball Mallorquí per al «foment del coneixement i la pràctica viva de la cultura popular tradicional de Mallorca en les seves diverses manifestacions».

Així, gràcies a l'aportació del Consell es podran organitzar trobades d'escoles de música i ball i dansades populars, entre altres esdeveniments, també quan sigui possible. Quant al Bisbat, el Consell aportarà aquest any 25.000 euros per al projecte anual de catalogació informàtica del fons de la Biblioteca Diocesana, com a part del seu projecte cultural.

La quarta subvenció nominativa del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística aprovada aquest dimarts per unanimitat pel Ple és de 30.000 euros, que es destinaran al Teatre de la Mar per al desenvolupament de la seva activitat anual. Així, es «fomentarà i incentivarà la producció en les arts escèniques i els projectes socials i educatius d'aquest teatre de Palma», quan els equipaments culturals puguin reprendre l'activitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.