algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.63°
15°

Jover (Podemos): «Per aplicar l'Agenda 2030 s'han d'assegurar els drets socials per sobre del creixement econòmic»

Imatge de la jornada de treball realitzada aquest dissabte per Podemos. | Podemos

La diputada d'Unidas Podemos per Balears en el Congrés, Antònia Jover, ha afirmat en una jornada organitzada pel partit, juntament amb el Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació, que «per aplicar l'Agenda 2030 s'han d'assegurar la inserció i els drets socials per sobre del creixement econòmic».

Segons ha explicat la diputada, des del Govern «ja s'estan fent passes per garantir que ningú es quedi enrere. Amb l'anunci per part del vicepresident Pablo Iglesias de la nova renda mínima, es vol garantir que tothom pugui tenir perspectives d'estabilitat econòmica. Tal com s'especifica en els Objectius de Desenvolupament Sostenible, l'Executiu té l'obligació de reduir les desigualtats».

A la jornada de debat, no obstant això, s'han realitzat també diverses propostes que resultarien, segons Podemos, efectives a l'hora d'aplicar aquests objectius. En aquest sentit, la portaveu i diputada d'Unidas Podemos en el Parlament, Esperança Sans, ha apuntat que «la dreta riu quan es parla de sobirania alimentària, un altre dels objectius a aconseguir. Després, per una tempesta tots els supermercats de l'illa es queden buits. La sobirania alimentària ha de ser una prioritat absoluta».

Una altra de les propostes comentades ha estat que els Ajuntaments puguin utilitzar el superàvit bloquejat per la Llei Montoro per tal de poder aplicar-lo, entre altres qüestions, a mesures que vagin d'acord amb l'assoliment de l'Agenda 2030.

Finalment, Podemos Balears ha insistit que els Objectius de Desenvolupament Sostenible són una de les màximes per les quals s'haurien de regir les polítiques de les institucions públiques i també les empreses privades amb la col·laboració de la resta de la societat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.