algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

Fan neta la cova on es va refugiar Rafael Alberti quan va esclatar la Guerra Civil

L'Ajuntament de Sant Josep ha netejat la cova de sa Sal Rossa, que fou utilitzada com a refugi pel poeta Rafael Alberti al començament de la Guerra Civil. Segons ha informat el Consistori, agents policials han acudit al lloc, ja que la cova s'utilitzava per persones sense sostre.

En total, han estat retirats mitja tona de restes de tota mena com, per exemple, restes de butaques, matalassos o plàstics. L'operatiu es va iniciar després d'un avís rebut en la Línia Verda de Sant Josep. Els tècnics varen inspeccionar després la cova i varen comprovar la seva situació, també de risc en situar-se en un paratge natural dins del Parc Natural de ses Salines.

La regidora de Medi Ambient, Mónica Fernández, ha destacat que no podien quedar-se «impassibles» davant l'abandonament d'un lloc «tan rellevant». Fernández ha recordat a més el risc que representava l'ocupació irregular del lloc, ja que fins i tot hi havia indicis de fogates i una perillosa acumulació de material combustible.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I tant!, fa mes de 4 anys

Conservar els llocs relacionats amb la Història, sempre és una bona idea. Però fa por veure quant de porca és certa gent. Perque malgrat no sabéssin que aquesta cova estava lligada a la guerra provocada pels colpistes i amb l'escriptor, si que devien saber que les coves i els punts verts son coses diferents.

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente