algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
18°

Terraferida demana a l'autoritat portuària que verifiqui si els creuers compleixen la legislació ambiental

167143

El grup ecologista Terraferida ha demanat a l'Autoritat Portuària de les Balears (APB) que verifiqui si els creuers compleixen la nova legislació ambiental, que des del primer de gener obliga els vaixells a utilitzar combustible amb menor contingut de sofre.

Segons explica Terraferida en un comunicat, el sofre és un dels un dels contaminants que té més incidència en la salut humana i el medi ambient. Fins 2019 es podien fer servir combustibles amb un màxim del 3,5% de sofre, però a partir del primer de gener de 2020 el contingut màxim no pot superar el 0,5%.

Per això, l'associació Terraferida sol·licita a l'APB, l'organisme competent en aquesta matèria, que verifiqui que els creuers i altres vaixells han començat a complir la normativa des del primer dia de 2020, exigint les certificacions que demostren el canvi.

Per a Terraferida, que els creuers compleixin amb aquesta normativa és «especialment important en el cas de Palma», la segona ciutat de tota la Unió Europea que suporta més contaminació dels creuers. De fet, asseguren que els creuers de luxe d'una sola companyia, varen emetre en un any 10 vegades més òxids de sofre que els 260 milions de cotxes que hi havia a Europa el 2017, segons un estudi de l'entitat Transport & Environment.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Obvi, fa mes de 4 anys

I llavors se´n vénen que hem de reciclar quatre residus i dues botelles?
Vaja! Mentre no facin de veritat una política en contra la contaminació que no em vénguin amb estupideses?
Fan reciclar les fàbriques d´electorodomèstics, per ex. i obliguen a tenir peces de recanvi o bé se´n duen els electrodomèstics a morir a les costes d´Àfrica?
Sí, ara jo els faré la feina!
Les empreses t´assegur que menjaran tanta merda com he de menjar jo!

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente