lluvia ligera
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

El Moviment Feminista convoca una manifestació pel 25N sota el lema 'Aturem el terrorisme masclista'

El Moviment Feminista de Mallorca (MFM) celebrarà una manifestació dia 25 de novembre a Palma, amb motiu de la commemoració del Dia internacional de l'eliminació de la violència contra les dones, sota el lema de 'Aturem el terrorisme masclista'.

A més, segons ha detallat l'entitat, el dia anterior, el 24 de novembre, se celebrarà una marxa, no mixta, amb el lema 'La nit i els carrers són nostres'. Així, el Moviment Feminista de Mallorca (MFM), que agrupa diverses entitats i activistes feministes, té l'objectiu de sensibilitzar a la societat sobre totes les violències masclistes. En aquest sentit, han argumentat que «sense la implicació de tota la societat, no es podrà fer front l'epidèmia del 'terrorisme masclista'».

Així mateix, asseguren que el seu objectiu aquest 25N és doble i pretén, a més, de visualitzar totes les violències masclistes, «apel·lar al pacte de silenci patriarcal entre homes». Així mateix, a més de les manifestacions dels dies 24 i 25 de novembre a Palma, l'entitat organitza diferents activitats repartides en diversos municipis de les Illes, entre les quals destaquen diversos col·loquis, tallers o exposicions fotogràfiques, entre altres.

Així mateix, han recordat que, des de l'any 2003, han mort a l'Estat espanyol 1.026 dones per violència masclista, 44 en 2018. A més, també han assenyalat que, des de 2016, s'han denunciat «155 violacions grupals a Espanya», des del cas de 'La Manada'.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Petit, fa mes de 4 anys

La meva pregunta és: com s,atura aquest tipus de terrorisme? Dialogant amb els masclistes? Crec que és un tema molt més delicat i molt més profund que Masclisme. I, sent una persona molt sensibilitzada amb aquest tema, crec que s'hauria d'analitzar cas a cas i saber el que ha passat per arribar a una situació així. Em sap greu dir això, però la.violència no crec k.sigui sempre per motius masclistes. S'hauria de tornar al concepte antic de violència domèstica, perque molta gent paga les seves frustracions de forma violenta amb la persona que té al costat.
I crec que el tema conceptual és bàsic per poder trobar una solució més factible per problemes socials tant greus com aquest. Ho dic per què des de que s,ha canviat la terminologia i tots els casos s'han tractat com a masclisme, crec que no s'han reduït els assessinats ni els casos de maltractament. Crec que tot el contrari, han anat en augment, per tant, diría jo que aquesta política que s'està usant actualment no va per bon camí.

Valoració:0menosmas
Per toni, amb veu de pito per escanyat massa pics, fa mes de 4 anys

Força i coratge, i molt apreci :-)
ja ens han ofegat massa pics i segueixen aterrorint asustant. I liant i separant, jugant brut, mooolt. Tant homes i dones, infants i mala educació i costums. Mals dins i fora de casa i llits. i lios, i professionals sesgats i prejudicis. I ens fan tenir poca esperança i separar lo bò.
Tímids molts no sortirem i voltros ens feis dubtar a tornar a provar de lluitar.
Gracis, ens il.luminau sou un fanalet guia ben bò :-)

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente