algo de nubes
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.53°
11°

Augmenten les poblacions de grans rapinyaires a les Balears

El voltor negre ha ocupat 45 nius, amb 32 pollets. | CAIB

Les poblacions de grans rapinyaires a les Balears han augmentat lleugerament enguany. Han volat dels nius un total de 178 pollets d'espècies com la milana reial, l'àguila peixatera, el voltor negre i el voltor lleonat.

Segons ha informat aquest dissabte la conselleria de Medi Ambient i Territori, el seguiment de la nidificació d'aquestes espècies ha anat a càrrec dels Agents de Medi Ambient i el Servei de Protecció d'Espècies.

Aquest augment s'ha fet evident, per exemple, en l'àguila peixatera, que l'any passat comptava amb 20 pollets i enguany n'han volat del niu 32.

Per illes, a Eivissa és on s'han obtingut els millors resultats en comparació amb l'any passat, segons les dades de la conselleria, ja que les dues parelles reproductores han produït sis pollets, mentre que en 2018 no van produir cap.

A Cabrera, s'ha passat d'un a sis pollets malgrat que el nombre de parelles que s'han reproduït ha disminuït de set a cinc. A Menorca, han volat sis pollets, un més que l'any passat, i finalment, a Mallorca han estat 14 els que han volat, el mateix resultat que 2018.

Quant a les espècies, la milana reial ha augmentat lleugerament amb un número mínim de 97 pollets procedents de 57 nius, mentre que l'any anterior es van detectar 70 nius ocupats amb un mínim de 82 pollets.

El voltor negre ha ocupat 45 nius, amb 32 pollets, la qual cosa significa un augment de sis pollets respecte a l'any passat. D'altra banda, s'han detectat 17 nius de voltor lleonat, amb 17 pollets, la qual cosa suposa una parella més que l'any passat i un augment de cinc pollets.

Aquestes espècies estan incloses dins del Pla Terrasse per a la protecció i conservació dels rapinyaires diürns, ja que segons ha manifestat la conselleria, «encara són considerades molt fràgils i han d'estar sota vigilància i amb mesures de conservació que assegurin la seva viabilitat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.