Localitzen un cep i un àncora de l'època romana en el fons marí del nord de Mallorca
Imatge de la Guàrdia Civil inspeccionant el fons marí del nord de l'Illa. | Foto: Guàrdia Civil
El Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil de les Balears (GEAS) han localitzat un cep romà i un ancora ocults sota un llit de posidònia en aigües del nord de Mallorca, segons ha informat l'Institut Armat.
La troballa es va produir a finals de juliol en el marc d'unes pràctiques subaquàtiques dels GEAS. En concret, es tracta d'un àncora i d'un cep de plom de l'època romana datat del segle I abans de Crist.
El cep es troba a una profunditat de 25 metres, ocult entre posidònia i se suposa que va ser abandonat en el seu moment en haver enrocat o sofert un trencament. Per part seva, l'àncora és d'almirallat de grans dimensions i només es conserva part d'aquesta.
Segons dades de l'Institut Balear d'Estudis d'Arqueologia Marítima, la localització dels elements es va produir en una zona que en l'època romana era utilitzada com a refugi i lloc de fondeig de les embarcacions.
També a Illes Balears
- Consideres que importar residus d’altres illes a Mallorca és un despropòsit?
- Prohibeixen l’ús de telèfons mòbils a tots els centres de les Balears sostinguts amb fons públics
- L'extrema dreta reivindica que el decret sobre català a la funció pública inclou les seves exigències i amenaça: «És només el principi»
- El Pi: «És imprescindible frenar en sec el boom poblacional que amenaça la nostra qualitat de vida i l’equilibri del territori»
- El PP i Vox pacten rebaixar el requisit de català als zeladors i duplicar el termini perquè els funcionaris n'acreditin el nivell
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.