nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
15°

Les 'cartes' dels representants de les institucions balears al rei Borbó

Només hi ha un ritual anual més entranyable que el de veure els infants, a principis d'any, il·lusionats fent arribar les seves cartes als reis d'Orient i és el de veure, a començaments d'agost, els representants de les institucions de les Illes Balears fent arribar, il·lusos, la seva 'carta als reis' al rei espanyol.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha traslladat al rei Felipe VI, durant una audiència al Palau de l'Almudaina que és necessari que hi hagi un govern espanyol «estable» per seguir avançant en la mateixa línia dels últims quatre anys, especialment en el finançament de Balears.

Armengol ha destacat que el seu equip ha duit a terme polítiques «pioneres» i que per això és necessari que hi hagi estabilitat perquè es puguin seguir treballant en la mateixa línia dels darrers quatre anys.

Armengol ha apuntat que és important que «s'afini el sistema de finançament i les polítiques que tenen a veure amb el repartiment econòmic a les comunitats autònomes».

De la seva banda, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha destacat, després d'una audiència amb el Rei Felipe VI al Palau de l'Almudaina, que una de les idees que li ha traslladat al monarca ha estat que l'anterior Govern ha estat «pioner» en moltes polítiques però que per seguir avançant «és necessari treballar» per aconseguir un «millor sistema de finançament per a la Comunitat balear».

El següent en fer genuflexions davant el Borbó ha estat el president del Parlament, Vicenç Thomàs, que ha traslladat al Rei Felipe VI que la realitat parlamentària de l'arxipèlag balear, que compta amb vuit grups, pot «incentivar la capacitat de diàleg a Espanya», ja que els polítics estan «per resoldre els problemes» dels ciutadans.

«Si he de destacar alguna cosa és que el rei és perfectament conscient de quin és la situació social, política i econòmica de l'arxipèlag", ha conclòs el president del Parlament, tot i que no ha arribat al nivell del seu antecessor en la interpretació dels desitjos del monarca espanyol.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Absurd, fa mes de 4 anys

És absurd que vagin a demanar coses al Rei, siconn diu la Constitució, el rei reina, però no governa. O almenys no ho hauria de fer.,per respecte a la Constitució i a la Democràcia.

Valoració:1menosmas
Per Aturmeda, fa mes de 4 anys

Només les mitges merdes besen el cul al borbó!

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente