cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 24°
32°

Un estudi confirma que el principal problema d'Eivissa és l'accés a l'habitatge

El Consell d'Eivissa, a través de Benestar Social, ha presentat un informe sobre les necessitats en atenció social a l'illa i la seva principal conclusió és que el primer problema social és el de l'habitatge. Així, es constata que els preus de lloguer i compra s'han disparat i que els afectats són famílies monoparentals després d'una separació o divorci, immigrants o dones víctimes de la violència de gènere, entre altres.

L'informe assenyala a més que resoldre el problema significaria, no només solucionar les necessitats d'una àmplia capa de la població sinó també alliberar recursos dels serveis socials que ara es destinen al problema. Segons ha informat la institució insular, la Conselleria de Benestar Social, Sanitat, Igualtat i relacions amb les entitats ha encarregat a l'Institut de Treball Social i Serveis Socials aquest estudi amb l'objectiu d'identificar els problemes i demandes socials de la població d'Eivissa per a orientar l'atenció i adequació dels serveis.

Per a elaborar l'informe han estat consultades les memòries dels Serveis Socials, les dades estadístiques o la informació municipal i del mateix Consell, a més de realitzar-se entrevistes i visites a treballadors socials i a responsables del Consell i del Govern. La consellera de Benestar Social, Lydia Jurado, s'ha mostrat «molt satisfeta» amb la qualitat de l'estudi i ha assenyalat que la informació serà «la base per a realitzar el Pla Estratègic de Serveis Socials d'Eivissa, una guia perquè els següents governs puguin desenvolupar les estratègies de política social més convenients per als ciutadans».

Segons el Consell, un altre aspecte que destaca l'estudi és la necessitat de posar en marxa un alberg de baixa o mitja exigència, demanda avalada pel col·lectiu de persones que viuen al carrer. Així mateix, s'alerta sobre el progressiu envelliment de la població eivissenca, la qual cosa provocarà que l'atenció a la tercera i quarta edat es converteixi aviat en una prioritat dels serveis socials.

L'estudi també assenyala la necessitat d'incrementar la inversió en el Centre d'Atenció a les Drogodependències a causa de la demanda del servei; la creació d'un sistema d'informació comuna entre les administracions dels recursos en serveis socials o la necessitat d'impulsar serveis de mediació cultural, entre altres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 5 anys

De fet, cap terra, i manco una illa petita, hauria d'albergar més gent que aquella que es seus recursos, especialment s'aigua, poden abastir; no haver de confiar res a plantes potabilitzadores i a una economia que prima es sector serveis per damunt des secundari i es primari. Des de fa uns anys Eivissa és s'illa amb major densitat poblacional

I es pecat original d'Eivissa és que es poderosos, cacics i/o mafiosos, sempre ho han set molt, com a mínim des de sa conquesta catalana des segle XIII, que establí es senyoriu eclesiàstic de Tarragona

Valoració:0menosmas
Per Sebastià, fa mes de 5 anys

Si no hi poseu solució, acabaràn fotent-vos fora de casa vostra. Les vostres illes son molt llamineres i cobdiciades. I aixó també m'ho dic per a mí. Convé que ens queixem manifestament i amb decisió. Per cert, no podia haver sortit aquesta foto un mes abans? Amb les eleccions per davant, potser algú hauria votat més als de casa nostra.

Valoració:7menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 5 anys

I es luxe i sa pobresa de cada vegada són respectivament més acusats. I gent d'Eivissa, ben arrelada, se n'ha d'anar en no poder tenir un habitatge. I ha guanyat sa dreta a ses darreres eleccions

Valoració:5menosmas
Per El principal problema, fa mes de 5 anys

No. El principal problema d'Eivissa és la seva superpoblació. El tarannà bondadós, comprensiu i democràtic dels eivissencs els han portat a una superpoblació, que la seva meravellosa illa no pot ja aguantar. I Mallorca va pel mateix camí.
Son illes petites i no hi cap tota la Humanitat de cop.

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente