Demanen limitar a un màxim de 20 km/h la velocitat en entorns escolars
La Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes de Mallorca (FAPA Mallorca) i el col·lectiu 'Vianants en Lluita' han demanat aquest dijous limitar a un màxim de 20 quilòmetres per hora la velocitat del trànsit motoritzat en entorns escolars, una mesura que consideren «senzilla, aplicable i sense impediment legal».
Les dues entitats han argumentat que aquesta reducció de la velocitat màxima permesa, acompanyada d'altres mesures per a pacificar el trànsit, «generaria confiança i facilitaria que el camí a peu als centres fos una opció segura per a les famílies».
A més, han mantengut que anar caminant al col·legi «té un impacte molt positiu» en el rendiment acadèmic dels alumnes, ja que «arriben amb la sang oxigenada i els sentits actius».
A Mallorca, alguns centres educatius ja compten amb aquesta limitació a 20 km/h, però segons les dues associacions més del 50 per cent dels centres educatius permeten velocitats màximes de 40 km/hora o superiors.
Segons les dades proporcionades per FAPA Mallorca i 'Vianants en Lluita', les estadístiques mostren que en un atropellament a 40 km/hora el 45 per cent de les víctimes mor, però les defuncions es redueixen fins a un 10 per cent en els casos a 30 km/h. Amb tot, la probabilitat de mort augmenta significativament si la víctima és menor o si el vehicle implicat té un para-xocs alt en impactar al cap o tòrax del vianant.
També han assenyalat que els estacionaments en doble fila i la gran quantitat d'alumnes que s'aglutinen a la sortida dels centres educatius, entre altres factors, «fan dels infants persones vulnerables» i això provoca que els pares optin per acompanyar als seus fills en vehicle privat al col·legi, la qual cosa al seu torn contribueix «a l'excés de trànsit i a incrementar el perill».
També a Illes Balears
- La defensa de la llengua de Toni Nadal: «A Mallorca xerram català, no mallorquí»
- PP i Vox voten en contra d’invertir tres milions d’euros en ajudes a petites explotacions agràries
- Una vintena de pobles de Mallorca preparen marxes nocturnes simultànies pel proper 31 de juliol
- El primer tinent de batle de Petra va construir una bodega il·legal
- Un vídeo del Govern sobre l'ús responsable de l'aigua rep una allau de crítiques: «S'ha de tenir un bon fetge...»
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.