cielo claro
  • Màx: 17.04°
  • Mín: 10.56°
10°

L'intercanvi entre illes, l'artesania i la cultura, protagonistes del programa d'activitats del Dia de les Illes Balears

Les activitats del Dia de les Illes Balears, que aquest dilluns s'han presentat a la seu de la Conselleria de Preisidència, destaquen enguany pel seu caràcter més descentralitzat i en què l'intercanvi d'activitats entre illes hi és protagonista.

El director general de Relacions Institucionals i Acció Exterior, Josep Claverol, ha presentat aquest dilluns el programa d'actes de Mallorca, després que en els dies anteriors els ha presentat a les illes de Menorca, Eivissa i Formentera.

«La nostra voluntat és aconseguir que el Dia de les Illes Balears aculli, de manera inclusiva, transversal i oberta, una multitud de propostes que atreguin la ciutadania i la facin sentir partícip de la celebració», ha indicat Claverol, per afegir també que, a través de l'intercanvi d'activitats entre illes, es pretén fomentar el coneixement de la realitat de cada illa, amb les seves particularitats, però també amb el reconeixement de tot allò que ens uneix. «Des del Govern proposam als ciutadans que s'acostin a les activitats, que en participin, que en gaudeixin perquè entenem que si et sents aquesta comunitat com la teva, aquesta és la teva diada», ha conclòs el director general.

Tot seguint la línia encetada durant aquesta legislatura, l'edició d'enguany serà la més descentralitzada. Enguany, s'ha incrementat la dotació en els convenis amb els consells insulars de Menorca, Eivissa i Formentera. A més, s'ha fomentat la col·laboració amb els ajuntaments de Mallorca, els quals han pogut proposar activitats per dur a terme als respectius municipis. D'aquesta manera, es programaran un total de 23 activitats a la Part Forana, repartides en 16 municipis.

En aquesta edició també destaca, un any més, l'aposta per la cultura i la tradició de les Illes Balears, per tal de donar a conèixer la història i la cultura compartida. En aquest sentit, una de les novetats de la present edició és que el Mercat del Dia de les Illes Balears comptarà per primera vegada amb un espai propi per als mestres artesans de les Illes, que vendran de totes les illes i mostraran els seus oficis en una carpa situada a la plaça de les Drassanes durant tots els dies de mercat. Així mateix, al Parc de la Mar s'hi ubicarà la Fira de Denominació d'Origen, en la qual hi participan productors i entitats que disposen del segell de qualitat. En aquest espai és on es durà a terme la final del concurs de la millor ensaïmada del món. En aquesta zona també hi haurà les carpes d'oficis sostenibles, on es duran a terme xerrades sobre sostenibilitat o moda eivissenca, entre d'altres.

La gastronomia de les Illes Balears tendrà, com a novetat, un espai propi a sa Feixina per a la mostra gastronòmica, en què hi participaran restaurants de les Illes i on es durà a terme la final del concurs del millor pa amb oli del món. En l'apartat gastronòmic també destaquen activitats com una mostra de tapes amb xefs de les quatre illes o passejades gastronòmiques pel centre de Palma.

Al Parc de la Mar, en la present edició s'hi situarà un espai del Govern, amb mostra de projectes, tallers o activitats infantils, entre d'altres. També és destacada la presència d'activitats de promoció de la igualtat, com és el 'futbol per la igualtat', que es farà a Inca, Menorca i Eivissa; o d'activitats de caràcter inclusiu, com les que organitza la Fundació Handisport al Born o l'exhibició d'slàlom adaptat a l'esplanada de l'Autoritat Portuària, a càrrec de la Federació d'esport adaptat.

La música també tornarà a ser protagonista de les activitats de la diada, amb un concert simultani a totes les illes el primer de març, i l'aposta per concerts de grups joves de les Illes, com són Go Cactus, Mialos o Da Souza. L'aposta pels joves creadors també serà al Casal Solleric, amb la quarta edició d'Illes d'Art. En aquesta ocasió, a més, hi tornarà a haver portes obertes perquè la ciutadania pugui conèixer des de dins institucions i museus, com el Parlament, el Consolat de Mar, la Llotja, la Seu, Es Baluard o el Museu de Mallorca, entre molts d'altres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.